úterý 19. března 2019

Koprivovy odvar postřik na mšice

Vysadíme také přírodní predátory, jako jsou třeba parazitická vosička proti mšicím nebo dravý roztoč proti sviluškám a třásněnkám. Mšice znehodnocují rostliny, které pěstujeme. Chemické postřiky zeleniny a ovoce nejsou vhodné, budeme raději mšice likvidovat ekologicky. Odvar přes síto přelijte do rozprašovače.


Pelyněk je vhodný i na bylinky, které se chystáte využít v kuchyni. Pokud se chystáte sprej použít na . JAK PŘIPRAVIT POSTŘIK Z KOPŘIVY PROTI MŠICÍM. Vyrobte si doma vlastní. Podomácku vyrobený bio postřik je k rostlinám rozhodně šetrnější. Postřik aplikujeme i při napadení rostlin sviluškami a mšicemi.


Na zlepšení účinnosti můžeme do zředěného odvaru přidat vodního. Přidáme mazlavého mýdla a smícháme s kopřivovým výluhem v poměru : 1. Pro všeobecné posílení růstu rostlin je dobrý odvar z květů heřmánku. Nedokvašená jícha, ředěná asi 1:účinkuje proti mšicím a svilušce snovací. Nemáte rádi chemické postřiky ? V boji proti sviluškám můžete použít přírodní postřiky proti roztočům,.


Heřmánkový odvar zahubí svilušky. Tento nálev je účinný proti mšicím a sviluškám. Kopřivový čaj mšicím nechutná. Rozdrobte kopřivové listy se stonkem (ne kořen) a nechte je vyluhovat ve studené vodě.


Podobně jako kopřivovou jíchu lze jíchu připravit také z vylámaných rajčatových. Mšice na fazolích zaženeme výluhem z čerstvých listů rebarbory. Připraveným odvarem postřikujeme opakovaně listy a konce výhonů.


Necháme den stát, poté přecedíme a neředěný použijeme k postřiku rostlin. Mšice můžeme velmi šikovně odlákat od stromků s drobným ovocem a zeleniny tak,. Na zálivku naředíme koncentrát vodou v poměru : a na postřik : 20. Mšice patří mezí známé a velmi rozšířené škůdce, které parazitují na rostlinách.


Odvar z kopřiv se používá na postřik proti mšicím. Neředěný výluh můžeme používáme jako postřik proti mšicím. Tento postřik se doporučuje jako prevence proti nádorovitosti maliníku. Připravují se z nich odvary , čaje, výluhy a zákvasy. A nedokvašená jícha z této rostliny ředěná asi 1:účinkuje proti mšicím a svilušce snovací.


Postřik se vyplatí aplikovat hned na začátku sezony, kdy se mšice líhnou. Zatočí s nimi například kopřivový nebo pelyňkový nálev. Mýdlový roztok proti mšicím – hustý lepkavý postřik bezpečně hubí mšice a přírodě neškodí.


Základem je postřik z kopřivy, který pomáhá proti mšicím. Protože jejich výluh obsahuje velké množství dusíku, prospívá zelenině i .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky