středa 20. března 2019

Kytka barvínek menší

Porost barvínku většího. Nejlépe však prospívá a kvete v . Výška rostliny v dospělosti ‎: ‎m Barva listu ‎: ‎zelená Kvete v měsících ‎: ‎duben - září Barva květu ‎: ‎modrofialová CZK 49. Kultivar barvínku menšího s tmavě fialovými květy - Atropurpurea. Teplota: vydrží cokoliv, jen pozor na mráz.


Díky své vysoké odolnosti.

Pěstuje se také jako léčivá bylina, protože výtažky z rostlin působí svíravě a ovlivňují krevní tlak. Nové fotografie rostlin . Barvy rostliny ‎: ‎modrá Požadavky rostliny ‎: ‎polostín, stín, vlhko, propu. Vyhovuje mu vlhká půda bohatá na hnojiva.


Tato stálezelená půdopokryvka . Pochází z Evropy a roste od Portugalska až po . Rostlina se tak poměrně rychle rozrůstá do šířky a pokrývá půdu kolem sebe. Barvínek je půdopokryvná rostlina. Stonky nesou vejčitě kopinaté listy, které mohou být buď zelené nebo panašované.

Náročnost pěstování ‎: ‎Rostlina není náročná na. Je rozšířená téměř po celé . Jul Využití: Bývá také s oblibou vysazován jako půdopokryvná rostlina v zahradách, parcích, na hřbitovech, v okolí kostelů, často zplaňuje a . Používá se jako rostlina do věnců. Hojně roste převážně v Itálii, . Velké kytky si pořiďte do moderních interiérů, drobné kytičky na chalupu. Mar Botanický název, Vinca.


Kategorie, Půdopokryvné. Pěstování, Pěstována i jako podsadba pod živé ploty. Kontejnerovaný 5l kont. Vhodná i jako podrost pod vyšší stromy. May Klíčová slova: barvínek růžový barvínek zimostráz zimostrázek brčál vínka zelenec barvínek pěstování barvínek menší brčál pěstování.


Jun Účinky a použití: snižuje krevní tlak, potlačení dráždivosti při kašli, při léčbě některých krevních chorob a zhoubných nemocí. May V obchodě ho dostanete také jako katarant růžový. Je to rostlina původem z Madagaskaru, a tak asi nepřekvapí, že snese přímé slunce, ba přímo . Použila jsem fialové květy barvínku menšího , který zrovna kvetl, a zbytky zlatého.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky