úterý 12. března 2019

Levandule na výsev

Máte ji nezaměnitelně spojenou s lány fialové levandule ? Nenapadlo Vás zkusit si takovou levanduli zasadit i doma? Poradíme Vám, jak na pěstování. Levandule ze sazenic: Na co si dát pozor?


Jednodušší je samozřejmě pořídit si už vzrostlé sazenice. Ty koupíte na trzích, v zahradnictvích, hobby .

Jak pěstovat levanduli? Kdy levanduli stříhat? Za málo úsilí dokonalá zahrada. Kdybychom měli zvolit královnu bylin, byla by to levandule. Rostlina, která proslula krásnými fialovými . Na zahradách právě rozkvétá nejoblíbenější bylinka.


Toužíte si zasadit na zahrádce vlastní levanduli? S následujícími tipy to hravě zvládne opravdu každý. Přečtěte si naše užitečné rady.

Lavandula angustifolia Mill. Při pěstování levandule ze semínek nebo i při množení řízky či hřížením rostlinky kvetou až v příštím roce po vysazení na záhon. Autor: kolektiv Zahradnictví Spomyšl . Je proto nutné zajistit před výsadbou . Tato levandule , nazývaná také levandule pravá, je schopna v závislosti na odrůdě přerůst ve skutečně. Jsme malá rodinná farma z Podřipska zaměřená na pěstování levandule s. Zvládne mrazy, ale můžete ji na zimu přikrýt chvojím. Na jaře proveďte ještě jeden střih rostliny, aby . Květy jsou umístěné na bezlistých stopkách v úžlabí vejčitých malých listenů v. Výnos suché natě levandule kolísá dle stáří rostlin od do t. Ve srovnání s pěstováním v záhonu je třeba levanduli v květináči . Pro pěstování jsou vhodné půdy lehčí, písčité až štěrkovité, s dostatkem vápna.


Kdo vsadil ve své zahradě na levanduli, může si být jistý, že neprohloupil. Je krásná, dekorativní, vcelku odolná, nádherně voní, je užitečná a . Na pěstování se hodí sušší stanoviště na plném slunci, ve stínu sice Leonotis . Na své si v bezvětří přichází i nos, neboť levandule snaživě voní do dáli velmi typickou voňavostí své silice. Nejkrásnější květiny a výsledky pěstování se dostaví . Foto: Redakce magazínu Svět bydlení.


Pěstování levandule na zahradě, se pro mnohé stalo koníčkem.

Více o pěstování levandule.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky