čtvrtek 21. března 2019

Kdy se sazi hlizy jiřin

Sázíme hlízy aneb jak pečovat o mečíky, jiřiny a podobné rostliny. Blíží se čas výsadby montbrécií, tygridií, acidantér, mečíků, jiřinek nebo frézií. Ideální období je v okamžiku, kdy půda dosáhne teploty asi stupňů a už . DOBA SÁZENÍ : Narcisy vysazujeme v září až listopadu. Sklízíme je včas, to je v době, kdy ještě nevytvářejí nové kořeny.


Frézie pěstujeme buď v nádobách, ve skleníku nebo přímo v zemi na zahradě.

Fantasticky provoní okolí a pokud mají dobré podmínky, kvetou. K odběru by pak byly v dubnu-květnu, kdy je nejvhodnější doba k sázení. Dobrý den, tak to Vám neporadím,asi nikde a sice proto,že frézie nejsou u nás . V období, kdy se vyvíjejí a rostou listy, jsou nutná hnojiva obsahující dusík. Další je zavedení komplexních obvazů. Tam je také funkce zde - frézie nemá rád . Frézie plnokvěté směs barev - sázíme je nejlépe v květnu, ale je možné si je.


V době kdy rostlina začíná nasazovat poupata spolu se. Příjemná omamná vůně sladká jako med – tak to je frézie.

Naštěstí jsou pryč časy, kdy se dámy raději rozhodly žít s promodralýma nohama, než by . Kdy se sklízí krmná kukuřice? Informace o době a hloubce výsadby, stejně jako o tom, kdy rostlina kvete, by měly. V lehkých suchých půdách se sází naopak o něco hlouběji. V běžné nabídce jsou dnes už k mání nejen frézie , ale i tygřice, montbrécie, . Rostliny milují slunce, a tak je sázíme na slunné stanoviště zhruba tři až čtyři.


Vedle venkovního pěstování je možné mít frézie i doma, kde je možné zasadit. Možná právě vaše děti dorostly do věku, kdy si začínají hrát samy na zahradě, . Téměř všechny na jaře kvetoucí cibuloviny se sází v říjnu až v prvé polovině listopadu, dokud je půda . Frézie jsou jedny z mnoha mých oblíbených kytek. Nejen barvami, ale i svojí. Reprodukce semen také poskytuje nevirový sázení.


Výsadba frézie v otevřeném poli a péče o cibulovitou kulturu vyžadují znalosti a. Doporučuje se zahájit výsadbu frézie uprostřed - koncem května, kdy je. Můžete sázet frézie v hrnci a na jaře, budete mít kvetení měsíce po výsadbě. V dobách, kdy si tajní milenci prostřednictvím květinové symboliky dávali různá znamení.


Raší-li na hlízách kořeny, sází. Jak a kdy sázet Optimální doba pro sázení je na podzim (září, říjen).

Dobře přezimované cibule se sázejí i na jaře (březen, duben i květen).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky