pátek 15. března 2019

Kdy sadit asiminy

Pokud se ho přece jen rozhodneme vysadit ve vyšších polohách,. Blizna ( samičí orgán květů) je schopna zdárného opylení ve fázi, kdy je . Pěstujeme asiminu česky „muďoula”. Pro ruční opylení je nutné vystihnout přesný okamžik kdy je v květu aktivní blizna. Květ s aktivní bliznou je nejprve zelený . Pawpaw je rastlina v našej oblasti síce nepôvodná, avšak našej klíme prispôsobená, nenáročná a veľmi odolná.


Je vysoko plodná a vizuálne . Nebo si také vysadit doma jahodníky s postupním zběrem. Tipy na měsíc květen. Omlouváme se za pozdní reakci, nevíme zda . Plody Asiminy se využívaly už v před kolumbijské době.


Proto jsem se rozhodl je vysadit přímo na stanoviště. Plodí i neroubované semenáče, ale nevíš jaké plody budou a kdy začne rostlina kvést a plodit. Při sázení je třeba dávat velký pozor, aby se nepoškodil hlavní kůlový kořen. Plody se sklízí ve chvíli, kdy začnou měknout, v této době jsou také nejchutnější.


Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli je možné ještě v tuto dobu sadit asiminy , někde. Po rozvinutí je květ nejprve samičí, kdy přechází barva ze zelené do. Můžete mi poradit, kdy ji mohu zasadit do země? Je to stromek asi 80cm. U nás se dá tento poměrně málo známý exotický strom . U nás je zapotřebí vzít štěteček a opylit bliznu v momentu, kdy je lepkavá a lesklá.


Lody asiminy sa k nám nedovážajú, lebo sú náchylné na otlačenie a neznášajú transport. Vďaka dekoratívnemu vzhľadu nachádzajú stromy asimíny svoje . Je možné ju sadiť celý rok! Asimina triloba se řadí do čeledi láhevníkovitých.


Jedním z nich je muďoul trojlaločný, latinsky ASIMINA TRILOBA, anglicky. V této formě také domorodci plody rádi pojídají, kdy počkají, až plod. Pro chutné plody je jich tak či tak dobré si vysadit více, je to dobrá investice. Je důležité rostlinu vysadit na podzim, nebo brzo na jaře v období vegetačního klidu! Teď už to není takový problém, jak před lety, kdy se asiminová horečka rozjížděla.


Není problém to vysadit , první asiminu jsem vysazoval těsně před zimou. Různá roční období, zeměpisná šířka a fotoperiodicita. Nejprve musíte vědět, že období pěstování se liší podle zeměpisné . Původem je rostlina z Ameriky, kde dorůstá až pět metrů.


Krásné velké listy, které se zabarví do žluta. Plodí velké žlutozelené bobule, které jsou . Příští týden bych měl obdržet několik semen asimina Prima, které by se měly nechat poté. Pokud jsou čerstvá z letošní sklizně, mohou se vysadit již nyní.


Kdy zhruba Prima dozrává a jak poznám, že jsou plody zralé?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky