pátek 8. listopadu 2019

Kdy hnojit ořešák?

V čem je nejlépe pěstovat? Všem milovníkům a pěstitelům orchidejí . Jak je hnojit a rosit? V květnu jsme zahájili náš experiment, kdy sledujeme tři orchideje rodu. U přesazovaných rostlin začínáme hnojit cca po týdnech.


Jakou vodou zaléváte své orchideje ? Kvalitní zálivková voda je. Podle čeho ale vhodnou vodu poznat a jak správně hnojit ? Jaro je pro orchideje obzvláště důležitým obdobím. Orchideje musíme začít plně hnojit. Zdravé orchideje mají stříbřité kořeny a lesklé, zelené listy.


Pak byste měli omezit jejich zálivku, umístit je na chladnější místo a přestat hnojit. Všeobecně se píše, hnojte jeden krát za čtrnáct dní, já preferuji hnojení při každé zálivce, mimo prolévání substrátu. Naučte se orchideje kupovat: zdravé rostliny, které právě nekvetou, pořídíte v zahrádkářstvích zlevněné a ke květu. V době, kdy nekvetou, je v. Nebojte se také prodloužit prodlevu mezi zálivkami v zimě, kdy. Teplomilné orchideje (např.


Phalaenopsis) potřebují denní teplotu kolem ° C, ale snesou i teploty vyšší, noční kolem °C. Hnojit můžete tyčinkami nebo tekutým hnojivem. Co se týče hnojení, rada zní: hnojit jen v období kvetení, či pokud rostlina krásně bují a rozrůstá se. Je důležité rostlinu přesazovat v období, kdy nekvete. Při správné péči vydrží okrasné kvítky na orchideji i tři měsíce.


Nejčastěji se to stane ve chvíli, kdy květinu dáte na jiné místo. Dobrý den, mám několik orchidejí a už mi dlouho nekvetly (cca rok a některé i déle). Pár z nich má i takové ovadlé listy. Proto jsem je přesadila.


Mnohé orchideje spojují dlouhou dobu kvetení a exotický vzhled s překvapivě malými nároky na péči. Konkrétní praktické rady i triky od . Jedná se o květinářský trik, kdy se bíle kvetoucí kultivary dobarvují,. Rád se jen s vámi podělím o své zkušenosti s pěstováním těchto exotických květin.


Přestaňte ji proto hnojit dusíkatým hnojivem, přejděte naopak na fosfor. Kdy je čas na detoxikaci? By mě zajímalo, kdy bych chodila do práce, přenášet orchideje 3x denně.


Od března do října se doporučuje rostliny hnojit každé týdny hnojivem na orchideje nebo nejvýše pětinou běžné dávky hnojiva pro kvetoucí . Holky poraďte jak se má orchidej správně zalévat?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky