středa 27. listopadu 2019

Levandule a její použití

Levandule a její použití

Z její velmi široké škály uplatnění slouží dnes v první řadě jako uklidňující prostředek při . Prvotní naleziště levandule se objevily ve středomoří, ale tato bylinka si získala velkou oblibu. Populární jsou éterické oleje, mohou se používat do aromalamp nebo jako přísady do . Její aroma se využívá i při výrobě sirupů a likérů. Pro její antiseptické a hojivé vlastnosti a schopnost regulovat mazotok, . Levandule v péči o pleť. Pěstování levandule není věda. Detailní článek o množení levandule , stříhání, použití levandule v kuchyni, účinky levandule.


Jak můžeme levanduli pro zdraví a blaho našeho těla a duše použít ? Které její části na co používat ? Kde se opravdu pěstuje a jak ji pěstovat doma? Kdo by neznal omamnou vůni a jedinečnou barvu levandulí. Bylinka, která vás na malý.


Její vůně odpuzuje nepříjemný hmyz jako mšice, komáry a svilušky. Přeceďte do flakonku od voňavky a můžete používat. Domácí bylinná mast z levandule není vůbec těžká na přípravu.


Při použití levandule rozhodně oceníte i možnost jejího uplatnění zvnějšku. Její použití je oblíbené jak zevně, tak i vnitřně. Pokud ji chcete užívat vnitřně, začněte přípravou levandulového čaje nebo vyzkoušejte levanduli. Neředěnou nebo málo ředěnou silici používat nedoporučuji.


Zatímco se levandule luhuje, můžeme ji použít i pro napářku obličeje – stačí . Sušená levandule je jednou z nejznámějších bylinek léčivek. Její využití je velmi pestré od tradičního používání jako náplň do pytlíčků a polštářků pro klidný . Některé druhy se používají jako okrasné rostliny. Uplatní se při výsadbě ve skupinách, kdy . Voňavá, vytrvalá bylinka s modrofialovými kvítky, ano je řeč o levanduli. Zklidňuje podráždění, stres, nervozitu a navozuje uklidňující atmosféru.


Upravuje a podporuje . Prodejci v luxusních prodejnách často klamou. Zde je levandulový olej a jeho použití. Uvařte si relaxační čaj. Použijte po jednom dílu sušené levandule , heřmánku a mateřídoušky.


Popíjejte, když jste . Nenápadná rostlina s fialovomodrými kvítky, kterou pro její léčivé účinky s oblibou sbírali a pěstovali už naši předkové. Své místo má nejen na . Hojné využití má levandule v gastronomii jako koření s nezaměnitelnou chutí, vůní i barvou. Její latinský název je odvozen od slova lavare = mýti se.


Stránka o levanduli , o jejích účincích i použití. O levandulovém esenciálním oleji, který se skvěle uplatní při výrobě domácí kosmetiky i jako přípravek první .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky