pondělí 25. listopadu 2019

Marináda na kolena

Pekáč s vepřovým kolenem s marinádou vložíme do předem zahřáté trouby na 2°C cca hod za občasného podlévání. Je dobré nechat kolínka v marinádě. V troubě předehřáté na dvě stě stupňů pečeme asi.


Marinádu ještě naředíme trochou vývaru z vaření kolen. Pečeme pomalu ve středně vyhřáté troubě a často přeléváme. Nejprve zbylou marinádou a pak výpekem. Troubu předehřejte na 1°C. Mezitím kůži na vepřovém kolenu nakrojte tak, aby řezy tvořily mřížku.


Maso důkladně osolte a . Uvařené koleno nařízneme až do masa na dvou místech, osolíme a opepříme ho a potřeme marinádou. Cibuli nakrájíme na větší kostičky, . Plátky masa naložíme do marinády. Koleno obereme, nakrájíme, smícháme s cibulí a marinádou – viz níže. Mezitím si kůži na vepřovém kolenu nakrojte tak, aby řezy tvořily mřížku. Pak snižte teplotu trouby na 180–1°C a kolena pečte, . Všechny ty složité marinády popisované na webu mi nahánějí hrůzu.


Medové koleno na pivě - recept: Koleno očistíme, dáme do většího hrnce s vařící vodou, přidáme očištěnou zeleninu a koření, osolíme. Vaříme asi jednu hodinu. Kuřecí maso nakrájíme na plátky, naklepeme a lehce osolíme. Suroviny na přípravu marinády prošleháme, pak do ní naložíme.


V průběhu toho si připravte marinádu smícháním medu, oleje, lisovaného česneku, koření a soli. Jakmile se Vám koleno bude zdát měkké, vyndejte ho z hrnce a . Koleno ostrým nožem podél kosti nařízněte a pomažte marinádou i zevnitř. Podlijte pivem a dejte péct do trouby na program gril na 1°C po . Zdeněk Pohlreich fantastická vepřová kolena.


Marináda na maso u grilování je jedna z nejdůležitějších věcí, která je. Majkl miluje pivní slavnosti, a to nejen proto, že atmosféra je plná energie a slavnost, ale také z důvodu. Než dáme kolena na pekáč, tak hodinu povaříme v nálevu.


Touto marinádou přelijeme vepřová kolena , která uložíme v chladném místě a necháme přes noc marinovat. Druhý den napíchneme vepřová . Pokud se rozhodnete v troubě upečet vepřovou špičku, připravte marinádu předem, aby se po přípravě stala šťavnatá, voňavá a chutná ve . Nečekejte žádné exotické.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky