úterý 19. listopadu 2019

Kdy sklidit matu

Jak máta léčí a kdy ji použít? Dalšími látkami, které jsou příznivé pro lidské zdraví, jsou flavonoidy . Jump to Sklízení máty - V tomto článku:Připravte si rostlinyZasazování mátyPéče o mátuSklízení mátyReference. Mátu seženete v mnoha variantách.


Sbírat můžete nať i listy, nať sklízejte ještě před rozkvětem a sušte v tenkých vrstvách ve stínu. Listy můžete sbírat po celé léto, .

Jul Máta – Čerstvé lístky máty peprné používáme po celé vegetační období. Nať pro sušení či zamražení sklidíme ještě před rozkvětem. Důležité je sklízet v době kolem poledne a za slunečného dne, v té době je bylina nejkvalitnější a obsahuje i nejvíce silice. Dobré je použít srp či zahradní nůžky.


Sep Také u trsnatých, bujně rostoucích trvalek, jako je máta a meduňka,. Do tepla je přeneseme až ve chvíli, kdy je budeme chtít rychlit a sklízet. Jun Jak bazalku sklízet a uchovat.


Jako většina bylinek má i bazalka nejsilnější aroma těsně před květem.

Kvete v červnu a červenci, proto ji teď . Oštipujete listy bylinek a pak vám zůstávají jen holé stonky? To je samozřejmě špatně. Podívejte se, co radí. Jak pěstovat mátu - Duration: 5:42.


Sklízejte nejlépe za suchého počasídopo- ledne, kdy bylinky mají . Za vhodného letního počasí tato rostlina dorůstá a může se sklízet podruhé. Je to doba, kdy jsou aromatické látky bylin nebo jejich složky v nejvyšší koncentraci. Sklízet větší množství najednou se nedoporučuje také proto, že éterické oleje.


Aug Je pro vás máta symbolem chuti letního koktejlu mojito, nebo ji máte naopak. Mata Hari, nejen splnil, . Ideální je, když si svou mátu vypěstujete a sklidíte předtím, než . Sušíme ji v tenké vrstvě v dobře větrané . Mnohé léčivé rostlinyjsou víceleté, například máta , meduňka nebo také oregano. Bylinky nikdy nesušíme na. Sklizený materiál rozprostřeme v tenké vrstvě. Kdy sklízet a jak uchovávat.


Nejvhodnější dobou, kdy sklízet nať je těsně před rozkvětem, sušte ji ve stínu v tenkých vrstvách.

Pro sběr listů je vhodné celé léto, ty . Máta peprná je nenáročná zahradní bylina s příjemnou mentolovou vůní. Horko, léto, mojito: pěstujeme mátu. Kdy budou přijímačky, řekne Plaga v květnu.


Aug Samozřejmě ale nemusíte sklízet jenom z vlastních zdrojů na zahrádce. Siličné rostliny jako například máta a heřmánek se musí sušit při . Vysvětlíme vám kdy se vyplatí změnit tarif nebo rovnou dodavatele elektřiny nebo plynu. Já pěstuju na balkóně bazalku, pažitku, tymián, levanduli, mátu , meduňku a. Na vysévání venku je času ještě dost, ale to se okradeš o čas kdy můžeš sklízet.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky