čtvrtek 21. listopadu 2019

Kdy střikat brambory a rajčata proti plisni

Letní řez meruněk - jak stříhat meruňky. Chcete vědět jak správně dělat řez meruněk ? V tomto videu se dozvíte. Silný řez po sklizni by mohl (v případě dešťů) probudit strom k silnému rašení, ten by pak mohl v zimě trpět mrazy. Jak a kdy stříhat meruňku. Přidal janapk, dne 15.


Méně zkušení pěstitelé mají z řezu meruňky obavu, protože převládá názor, že ho . Přečtěte si další postupy, jak provést stříhání ovocných stromů . Proto meruňky nemají terminál nebo musí být nakřivo. Vždy stříháme těsně u větve, aby špalíček nezahníval a řez jako už standardně zamažeme. První rok po výsadbě – řez meruňky provedeme v předjaří, před rašením pupenů.


Jako základ koruny ponechte střední výhon a tři až čtyři . Například u meruněk , broskvoní či aktinidií. V lednu můžeme prořezávat červený rybíz, angrešt a višně. Mladé stromy by se měly řezat až v době, kdy teploměr . Diskuze: stříhaní řez broskve a meruňky. Letos na jaře jsem zasadil meruňku , teď má asi metrových výhonů.


Kdy prořezávání provádíme? Aby pro meruňku nebyl prostřih velký šok a dobře se regenerovala, je důležité střih provádět . Ale květy ponechat,nestříhat celé větve,jen zakrátit. Meruňky někdy řez nesnesou a pěstitelé se mohou domnívat, že je lepší je neřezat vůbec. Peckoviny - třešně, višně, meruňky , slivoně, ryngle, broskvoně.


Jedná se způsob provedení řezu či střihu za účelem požadované reakce dřeviny v určité roční době. Tvarují se proto jen v nejnutnější míře, kdy se odstraňují konkurenční výhony, zakracují se kosterní větve do. Dnes je možné řez u meruněk doporučit, je však potřeba dodržet určité zásady. Stříhaní řez broskve a meruňky.


Prakticky všechny peckoviny jsou citlivé na infekci patogenními . Přesně tato otázka tíží velké množství lidí. Otázka: Můžete mi poradit kdy a jak stříhat sloupovité ovocné stromky? Odpověď: Sloupovité odrůdy . Péče o ně je různá, někdo každoročně pravidelně stříhá a řeže, druhý preferuje ideu,.


Fáze plodnosti: Období, kdy mnohé odrůdy začínají mít sklon ke střídavé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky