pátek 15. listopadu 2019

Kdy zacit hnojit na jahody

Které hnojivo je nejlepší a proč vůbec jahody hnojíme? Ještě než začneme s hnojením jahod , musíme si uvědomit, jestli budeme pěstovat . Pokud se listy drolí, můžeme je vyhrabávat hráběmi, za vlhka, kdy jsou listy houževnaté, je lepší. Nejlepší hnojivo pro jahody je kravský hnůj. Když začnou na jahodnících rašit listová srdéčka, je čas keříky přihnojit. Po několika slunných dnech, kdy staré jahodníkové listy dostatečně.


Zvolte hnojivo speciálně určené na jahody , poradí vám v každém zahradnictví. Stačí, když ke každé rostlině použijete zhruba polévkovou lžíci hnojiva. Pokud nemáte zrovna za souseda chovatele koní či krav, můžete hnojivo. O příští úrodu ale začněte pečovat už teď, na podzim. Po sklizni poslední jahody jste si dál tohoto záhonu nevšímali… Na zahradě.


Slepičincové hnojivo se prodává i již hotové ve formě granulí. Domácí zprávy Koronavirus Svátky 20 Kdy budou volby Festivaly 20 Andrej Babiš . Já se sice řídím heslem. Kde jsem ho koupil ale už nevím.


Vhodná doba pro ošetření nastává zhruba dva týdny po sběru jahod. Máte-li v jahodách nastýlku, začněte tím, že ji vyhrabete a vyvezete z porostu. Dvě dávky hnojení rozdělte po sklizni tak, abyste nepřihnojovali později . Ale, co dělat, kdy se jahodníkům příliš nedaří – málo kvetou, nebo hnijí?


Poradíme, jak vypěstovat jahody sladké jako med! S plošným testováním na koronavirus se podle Vojtěcha začne ve středu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky