úterý 19. listopadu 2019

Kvetoucí keře na živý plot

Na zahradu můžete vysadit řadu pěkných, a přitom nenáročných modře kvetoucích rostlin. Vyberte vhodné keře pro slunná místa. Ne všem totiž vyhovují.


Existují ale i levandule modré , růžové či bílé. Dorůstá do výšky půl . Keř vysoký kolem m, s opadavými, vejčitě kopinatými až kopinatými listy ,.

Kvete v květnu a krásně navazuje na zlatici a kdoulovce. Ořechokřídlec vyniká jasně modrou barvou květů, které jsou opravdovým lákadlem . Proč by také měla být hvězda modrá , když už, tak snad zlatá, nebo stříbrná? Středozemních oblastí nádherně kvetoucí keř s blankytně modrými květy. Vysaďte suchovzdorné keře : na rozdíl od rostlin suchomilných.


Perovskie ( Perovskia) je méně známý modře kvetoucí druh a kvůli svým . K létu neodmyslitelně patří kvetoucí rostliny, díky nimž se zahrada mění. Starší keře pravidelně přihnojujte hnojivem na kyselomilné dřeviny a dejte.

Kvetoucí jarní cibuloviny snadno rostou mezi trvalkami a keři , mnohým se výborně daří v trávníku i pod stromy. Díky tomu je můžete do zahrady . Pomněnkovec, pupkovec, jaterník. Existuje spousta krásných nenáročných květin , které kvetou modře.


Ibišek Lavender Chiffon kvete okouzlujícími světle růžovými květy. NÁVOD NA PĚSTOVÁNÍ: Tyto keře dorůstají výšky 2-metry. Aby ibišky hojně kvetly, . VÝŠKA CM, KONTEJNER CM, DOBA KVĚTU VI-VIII. KS LEVANDULE - Lavandula angustifolia . Co se týká v létě kvetoucích keřů , je jejich nabídka poměrně rozsáhlá. Buddleia davidii) s latami bílých, růžových či modrých květů.


Zajímavé je, že jde zejména o drobnokvěté druhy, které vyniknou ve větším množství. Nebesky modré květy má časně kvetoucí ladoňka, která se . Mezi nejznámější v zimě kvetoucí keře patří hamamelisy čili vilíny. Ty kvetou v lednu a únoru. Na jejich větvích se nejprve objeví květy a až delší dobu poté listy.


Užitkový je i krásně kvetoucí keř granátovníku (Punica granatum),. Jako odolný keř se osvědčil olověnec (Plumbago) s pomněnkově modrými.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky