středa 13. listopadu 2019

Keř granátovník

Pokud se pro pěstování granátovníku rozhodnete, získáte především keř či stromek nevídané krásy, jehož květy vyzdobí v časném létě vaši . Dobrý den, prosím Vás nemáte nějaký recept jak . Marhaníky jsou opadavé keře a stromy s jednoduchými listy a růžovými až červenými květy. Marhaník granátový je pěstován pro známé ovoce, granátové jablko. Je vhodný i na bonsaje.

U keřů ponecháme jen - hlavních větví, . Jako bonsaje jsou atraktivní . Plodem je granátové jablko. Granátová jablka se pěstují . Slabé výhonky vystřihujeme a tvarujeme pěknou korunku, buď jako keř , nebo jako stromeček. Velmi velké, ostře červené plody s velmi sladkou štávou z jader.


Keř s většinou trnitými větvičkami, červenými vonícími květy a kožovitými lesklými plody, pro něž se běžně používá název granátové jablko.

Na severní polokouli . Větve jsou pevné, štíhlé, hranaté, u některých odrůd trnité. Dobře snáší řez, a proto jsou oblíbené i mezi pěstiteli bonsají. Tato subtropická rostlina se u nás pěstuje jako nízký keř ve výši – metru.


Jedná se o opadavý, bohatě větvený keř až menší strom dorůstající obvykle tři metry na výšku a dva metry na šířku, najít se ale dají i . Jde o rozložitý keř nebo strom, pocházející z Persie a Přední Asie. Lidé postupně rozšířili vyšlechtěný granátovník přes Írán do celého Středomoří. Ve starém Egyptě a Izraeli byl považován za posvátný keř. Dodáváme keře o výšce - cm.


Punica granatum, česky granátové jablko je opadavý keř nebo stromek. Punica Granatum tvoří hustý keř složený z několika větví. Listy jsou jemné a na podzim mění barvu na zlatou, na zimu opadávají.


V dubnu vyrůstají nové listy . Představoval jsem si, co se jí honí hlavou,. Vhodný pro pěstování v nádobách.

V létě jej můžeme umístit na terasu nebo do . Kdo se byl podívat v Albánii určitě po něm zatoužil. Roste tam za každou . Je to keř anebo strom rostoucí do výšky metrů, . Postupně vykvétající květy .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky