úterý 26. listopadu 2019

Kdy ostrihat odkvetle tulipany

Smutný je pohled na rozkřapané tulipány , zaschlé narcisy a odkvetlé trsy. Každoročně se z půdy vybírají hlízy a cibule tulipánů , hyacintů, . Někoho listy odkvetlých cibulovin iritují natolik, že je poseká. Květy tulipánů a narcisů jsem ostříhala a listy nechala. Naštěstí jsou pryč časy, kdy se dámy raději rozhodly žít s promodralýma nohama, než by podstoupily . Odkvetlé rostliny tulipánů brzy žloutnou a zasychají a nepůsobí již pěkným dojmem.


V současné době, kdy je možno již počítat s pravidelným . A víte, že hodně podobných květinových darů vám může dělat radost nejen pár dní, kdy kvetou . Krásných květů lilie se dočkáte jen ve chvíli, kdy dopřejete rostlině přesně takové. V létě po odkvětu je pak nutné odstranit odkvetlé květy a semeníky. Ostříhat a vyhodit, cibulky ponechat v zemi. Aspoň já to tak dělám každý rok a. Jak a kdy stříhat meruňku? Kubík a nebo metr dřeva . Tulipány jsou nejvznešenější ozdobou jarních záhonů i kytic.


Cibule v době kdy zatáhly listy vyjmeme z půdy, odlomíme dceřiné cibulky, . Ráda bych se zeptala zkušenějších zahradníků, kdy je nejlepší sázet trvalky,. Co dělat s narcisy, když už odkvetly : Ustřihnout květ a pohnojit. Možná jste si všimli, že čím méně se narcisům věnujete, tím jsou krásnější a trsy . Cibule odkvetlých tulipánů , narcisů a nebo hyacintů můžeme ze země buď . Na gauč i na brunch: Kalhoty . Koncem srpna až do října se vysazují cibulky narcisů a tulipánů k jarnímu kvetení. Na jaře, kdy pokvetou, stromy a keře ještě nemají listy, takže květiny nebudou trpět nedostatkem světla. Později, až se dřeviny zazelenají, budou jarní cibuloviny již odkvetlé.


Cibule narcisu by se měly vysazovat ve stadiu vegetačního klidu, tedy od září až do poloviny října, kdy se už dávno vytvořily základy . Kdy se mají sázet cibule? V červenci můžeme pokračovat v řezu a prosvětlování odkvetlých keřů a dřevin. Séřezáváme odkvetlé růže. Odstraňovat odkvetlý květ růže až po opadání korunních plátků a jen prostým uštípnutím květní stopky tak, jako to děláme obvykle u narcisů, tulipánů , pivoněk . I na pnoucích růžích je nutno včas ostříhat odkvetlá květenství.


Občas nastane situace, kdy na růžích a dalších okrasných rostlinách objevíte listové růžice. Odkvetlé květy odstřihujte, jsou nevzhledné a pro rostlinu těžké. Odkvetlé jarní cibuloviny – narcisy, tulipány , hyacinty atd.


Zkrátit můžeme mírně i odkvetlé keře na skalkách, kde ještě ostříháme odkvetlé skalničky. Jsou to přeci jen poslové jara a ve volné přírodě kvetou v době, kdy. Narcisky a tulipány vyndaváme pravidelně po odkvětu, když zaschne nať. Vhodný je i pro pěstování v nádobách a stříhat ho do kulovitého nebo různého tvaru. Kvete v červnu a červenci, kdy je pokryt množstvím bílých květů.


Podobně jako tulipány nesnáší čerstvé hnojení organickými hnojivy, vhodné je NPK. Květenství se sklízí v době, kdy první květ na stvolu je plně vybarven. Pokud květy nevyužijeme k řezu, musíme odkvetlá květenství z porostu odstranit.


Nevyhazujte odkvetlé prvosenky v květináčích - zasaďte je do záhonu. Z půdy je třeba vytáhnout cibuloviny, tedy narcisy a tulipány , a uložit je v.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky