čtvrtek 14. listopadu 2019

Kdy sadit sázet maliny

Kromě slunce potřebují maliny i dostatek vláhy, hlavně v době, kdy nasazují plody. Maliník není vhodné sázet v přímé blízkosti plotu. Podzim je ideální dobou, kdy zahradu o vděčné ovoce obohatit. Kam maliník vysadit ? Máte v plánu vysadit si na zahradu maliník (Rubus idaeus)?


Pokud ano, pusťte se. Druhá sklizeň ale bývá menší a ne všechny maliny dozrají. V tomto případě sázíme sazenice poměrně hustě k sobě, do záhonu ve tvaru obdélníku nebo čtverce.


Sazenice můžeme sadit i cca půl metru od . Důležitý je proto před výsadbou výběr vhodných prostor – ideální je vysadit keříky poblíž domu, kde budeme moci maliny pravidelně sklízet. Hnojíme v předjaří před kvetením vícesložkovými hnojivy jako je NPK . Klidne ted na podzim. My mame doma hodne odrud.


Mame doma hodne druhu. Velice se nam osvedcila ta staleplodici opravdu ma krasne . V současnosti jsou moderní i kříženci malin a ostružin, kteří neradi průvan a naopak rádi pevnou oporu. Nejvhodnějším obdobím pro sázení je podzim, ale také jaro. Maliny můžeme sadit jak na jaře , tak i . K výsadbě postačí část výhonu i kořenu, mladé výhony nebo vybíráme zdravé, jednoleté sazenice. Chcete si doma posadit jahody nebo maliny ? Podívejte se na tento praktický postup a. I tak ale není špatné připravit se na následující sezonu, kdy si budete moci maliny zasadit a pak se těšit z vlastní úrody.


Pro pěstování maliníku jsou jinak vhodné téměř všechny oblasti ČR. Nadmořská výška by neměla přesáhnout 6m. Jarní výsev - příprava půdy a osiva - sázíme , sejeme. Zahradníkův kalendář na celý rok: kdy sít a sázet zeleninu, květiny, dřeviny? Olga Drtilovazahradka.


Kdy a jak zasadit maliny. Jednotlivé rostliny můžeme sázet i samostatně, například k plotu, v rohu. Máte-li ale bohatou, hlubokou půdu, kde není mokřina, můžete své maliny zasadit i na volné ploše. U nás prší celou zimu a mnoho . Chryzantémy jsou trvalky, které rozkvétají ve chvíli, kdy se na podzim na severní hemisféře začínají krátit dny a prodlužovat noci.


Jak zasadit chryzantémy. Není nutné zasadit rostliny, kde rostly maliny - nemoci a škůdci projdou, jak se říká, dědictvím a okamžitě napadnou mladé rostliny. Nejste si jisti, co a kdy udělat?


Tady je návod pro začátečníky. Když ho dodržíte, můžete se těšit jak na to .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky