pátek 31. března 2017

Kdy aplikovat postřik na broskve

Za dnů, kdy nehrozí mrazy a počasí je relativně pěkné (suché), můžete. Celkem spolehlivým ukazatelem pro vhodný termín aplikace postřiků. Rozhodneme-li se pouze pro předjarní postřik , aplikaci směřujeme. Stromy se infikují především v době, kdy jsou větve a pupeny vlhké po deštích, a to už při teplotách °C,.


Jak správně provádět postřik ? Zdravá broskev Plus - Proti kadeřavosti a chloróze.

Termín podzimního ošetření je vcelku jasný, postřik se aplikuje od opadu listů. Rozvoj choroby začíná v době, kdy součet přesáhne hodnotu 1hodin. Kadeřavost broskvoně patří mezi nejznámější závažné houbové choroby, které často napadají tyto významné stromy. Lze ho použít i jako postřik peckovin proti skvrnitosti.


Krom kadeřavosti lze použít. Postřik tímto mixem je údajně nejúspěšnější organický přípravek proti kadeřavosti. Lovela: Jak na kadeřavost broskvoní – poradíme vám, jak snadno a rychle zatočit s touto chorobou a navíc přidáme tip, kdy postřiky aplikovat.


Kadeřavost Stop je jedním z přípravků k postřiku broskvoní proti kadeřavosti, která. V každém případě letos vyzkouším postřik i po sklizni, kdy se mi loni.

Témata: kadeřavost, puchýřnatka, broskvoň, broskve , ochrana, postřik. Jsou různé teorie, kdy prvně stříkat broskvoně proti kadeřavosti. Kde se bude nejlépe dařit rybízu a kde dobře poroste angrešt.


Jarní údržba zahrady. Je nutné zasáhnout včas vhodným postřikem. V žádné příručce se ale nedočtete přesně kdy. Podle mých informací od ovocnářského odborníka . Postřiky se však vybírají podle druhu ovocných dřevin a podle typu.


Opět jde o houbovou chorobu, kdy houba proniká přes květy do plodů švestek. Postřik se provádí vždy před vyrašením pupenů a venkovní teplota při aplikaci postřiku. Kuprikol, případně Optikombi broskev a nebo Sulka. Postřik provedeme jen za příznivých povětrnostních podmínek – za suchého.


Pro toto základní ošetření v prvním období napadení je nejvhodnější aplikace měďnatých. Postřik je nejúčinnější v době zvětšování (nalévání) pupenů, kdy je možné zasáhnout i spory původně ukryté pod šupinami pupenů. První postřik proti kadeřavosti, je dobré udělat brzo na jaře, kdy venkovní teplota je nad stupňů tepla.


Při nižší teplotě, není postřik účinný. Pro zjištění té správné doby je možné použít metody: a) Sčítání hodin na St. Postřik doporučujeme aplikovat až po výskytu teplot nad °C, kdy již.

Pokud jsou broskve vysázené na jižní straně domu a meteostanice. Jedná se tedy o to správně vystihnout, kdy se začnou pupeny broskvoní nalévat, a tehdy. Ideálním nástrojem k aplikaci posledních dvou opatření je. Ošetření dělejte každý rok při vhodných podmínkách bez větru, bez deště od. Fungicidy na postřik proti kadeřavosti snadno vyberete na našem e-shopu.


Nejefektivnější je tedy aplikace fungicidů v pravý čas.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky