pondělí 27. března 2017

Kdy sázet maliny a kdy rybíz

Při správné péči Vám keře rybízu budou dělat radost až let, stromky 8-let. Pokud sázíme na podzim, řez provedeme až předjaří, kdy zkrátíme jednoleté . Sklizeň rybízu , výnos z keře 8kg. Jak na jarní řez rybízu ; Kdy sázet rybíz ; Řízkování; Nejvhodnější odrůdy rybízu. Rybízu se nejlépe daří ve středně těžkých, . Keř rybízu sázejte ideálně na jaře nebo na podzim. Den předem nebo alespoň pár hodin před samotnou výsadbou je dobré nechat jej namočený.


Ve srovnání s rybízem červeným a bílým má angrešt vyšší nároky na. Pěstování malin , ostružin a malinoostružin. Naproti tomu škodlivé je mělké sázení , část kořenů obvykle zaschne,.


Stupně zralosti, aneb kdy sklízet. Kromě slunce potřebují maliny i dostatek vláhy, hlavně v době, kdy nasazují plody. Velmi důležité je důkladné zrytí a vyčištění . Odrůdy rybízu a angreštu jsou nepostradatelné pro výrobu ovocných šťáv,.


Stromky rybízu sázíme do sponu – x – m. Pokud chceme pěstovat stromkový rybíz , sázíme ho m od sebe. Mezi velké výhody patří i celková nenáročnost vůči půdním podmínkám, kdy dobře. Maliny obsahují cenné minerální látky především vápník, hořčík, fosfor, zinek, draslík a . Angrešt, rybíz , maliny , jahody, borůvky, brusinky.


Kdy je vhodná doba výsadby? Vždy sázejte do nepromrzlé půdy. Sázíme přednostně na podzim. Protože maliny plodí na dvouletém dřevě. Takže na podzim zasadíme mladé výhony toho roku a hned další .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky