pondělí 27. března 2017

Které bylinky možno pěstovat

Podrobný postup jak pěstovat bylinky ze semen v bytě, na balkoně i na zahradě. Ideální doba je v polovině května po zmrzlých, možná i později dle počasí. Stále častěji se setkávám s dotazy, jak můžete úspěšně pěstovat bylinky v nádobách v bytě nebo na balkoně, když není možnost pěstovat je na zahradě.


Je naprosto lhostejné, kde a kdy pěstujete své bylinky , důležité je správné umístění. Každá bylinka má své speciální nároky. Některé milují suché, slunné místo, .

Bylinky jsou nejlepší čerstvé a to je také důvo proč je jejich domácí pěstování stále oblíbenější. POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři . Pokud ale nemáme bylinkový záhon, nezoufejme, je spousta jiných možností , jak bylinky pěstovat kousek od kuchyně a dopřávat si je celou . Tyhle bylinky patří na zahradu. Možná , že schopnost bazalky není v odpuzování škůdců, ale naopak v jejich navázání na sebe, . Ať už se vám pěstovat bylinky ze semínka nechce nebo nedaří, . Těší nás, že je tu možnost zajít do obchodu a čerstvé bylinky si koupit.


Snad kromě rovníkové Afriky není nikde možné pěstovat bylinky venku . Bylinky jsou rostliny, které vynikají nejen specifickým aromatem, ale zejména léčivými účinky.

Jak pěstovat bylinky ? Všechny bylinky pěstované v domácnosti. Pokud se pustíte do pěstování bylinek , určitě vás tento koníček už neopustí. Tím ovšem výčet možných prvků, ve kterých hrají bylinky a . Možná i proto, že začínajícím pěstitelům, kteří nemají zahrádku, mnohdy stačí jen truhlík, květináč či bylinkový hrnec zvaný petrželák.


Dejte ale pozor na to, které bylinky si doma vysadíte. A možná vám rovnou dá i své vlastní sazenice. Pro pěstování bylinek se hodí truhlíky i květináče.


Pěstovat bylinky doma je snadné a praktické. Ne každý má možnost pěstovat bylinky na zahradě, ale doma v květináči to zvládne úplně každý. Ze semínek je ale také možné s dostatečnou zálivkou bylinky vypěstovat. Spolehlivou variantou je také přesazení některých venku rostoucích . Jinou možností je uspořádání do vyvýšené spirály.


Tymián je poměrně malá rostlina, takže je vhodný na pěstování v . Jde o záhon, který nabízí jak jižní slunečný svah, tak stín na severní straně. Spirálovou zídku je . Můžeme je pěstovat na zahradě, balkónu, terase nebo doma za oknem. Mezi oblíbené bylinky patří pažitka, bazalka, petrželka, oregano, majoránka, šalvěj a .

Pokud je to možné , sklízejte je vždy těsně před použitím. Nejideálnější možností je, když se rozhodneme pěstovat dvě rostlinky od jednoho druhu najednou, jednu díky rychlení můžeme sklízet přes . Rozmarýn je jedna z mála středomořských bylin , které není možné pěstovat celoročně venku. V teplých oblastech Moravy dobře přikrytý mírnou zimou přežije , . Pěstuje se ze semen s možností vysetí několikrát za rok.


Jednoleté bylinky se dají pěstovat společně s trvalkami, nebo je praktické vytvořit si pro . Možná jste si to už i vy neúspěšně vyzkoušeli. Bylinky je možné pěstovat téměř v jakékoliv nádobě, na materiálu v podstatě . Ideálním místem pro pěstování bylinek v bytě je parapet okna orientovaného směrem na jih, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky