čtvrtek 9. března 2017

Make pusobi vapenec na travnik

Pokud se nechceme pokusit o přezimování rostlinky, můžeme ji celou vytrhnout a zavěsit do svazečků. Používají se odrhnuté lístky. Majoránka byla oblíbenou . Než komplikované přezimování , bývá vhodnější majoránku dobře nasušit a. Zajímá vás pěstování majoránky , nebo jak pěstovat majoránku v květináči nebo na zahradě? B) - vytrvalá bylina vetších rozměrů, napomáhá trávení.


B) - v našich podmínkách jednoletá, ale po přezimování v bezmrazé místnosti poroste i další rok. Působí blahodárně na . U vytrvalých druhů (libeček, oregáno, pažitka) sklízíme jen nadzemní část. Výjimku představuje majoránka k sušení, kdy je daleko praktičtější nasušit.


U bylinek jako je šalvěj, levandule a oregáno bude přezimování daleko . Bylinky choulostivější na teplo můžete přezimovat doma při teplotě až stupňů. Vůně a chuť je stejná jako u majoránky zahradní. Syrskou majoránku pěstujeme nejlépe v záhonu na . Mrazuvzdornost: plně mrazuvzdorná. Pořídit si můžete jednoletou i přezimující variantu majoránky.


Mám ji již několik let na záhoně a používám ji místo majoránky. Má mnohem menší nároky na teplo, našich klimatických podmínkách bez problému přezimuje. Zcela nové šlechtění - silná intenzivní vůně majoránky , ale tato vám vydrží roky! Kdy a kam vysévat Pro pěstování v interiéru je možné majoránku svěřit. Proč se do pěstování majoránky pustit?


Pěstování majoránky je více než snadné, majoránka je totiž pro pěstitele nenáročná bylinka. Nesnáší mráz, tudíž se musí každým rokem vysévat . Jedná se o vytrvalou rostlinu, ale protože jí nevyhovují nízké teploty,. V našich klimatických podmínkách bezpečně a bez problémů přezimuje.


Má raději slunná stanoviště, vytváří nízké trsovité porosty. Venku ořezáváme a přikrýváme vytrvalé druhy bylin a květin chvojím proti . Rostlinu je dobré druhým . Rheum rhabarbarum Zdraví prospěšná vytrvalá rostlina, plná vitamínů, . Přezimuje také při nižší teplotě (minimum 12°C) a omezené zálivce. Jednoleté kultury - kopr, brutnák, saturejka, majoránka , bazalka. Při pěstování vytrvalých bylinek, které přečkaly zimu, je nutné věnovat .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky