úterý 28. března 2017

Kdy sadit hrasek

Na záhony lze nyní vysévat téměř všechny druhy zeleniny, například mrkev, saláty, červenou řepu, hrách, špenát, asijskou . Přinášíme Vám návod na pěstování hrachu. Poradíme Vám kdy vysadit hrách a jak se o něj starat. A sadit ho můžeš opakovaně, tuším až do července, on ti poroste pořád.


Hrách je jednoletá plazivá rostlina, která má téměř až zázračné účinky.

Obsahuje cukry, které dodají našemu tělu okamžitou energii, vlákninu, . Hrášek se pěstuje pro sladké a křehké lusky, které se sbírají v mléčné zralosti. Postupným dozráváním se však cukry v hrášku mění na škroby a . Tuto odrůdu lze pěstovat i bez opory, kdy rostliny volně polehávají. Plody této rostliny jsou lusky se dvěma chlopněmi, které obsahují dužnatá semena zvaná hrášky.


Hrášky přirůstají k hřbetní straně lusku ve dvou řadách tzv. Hrášek je zeleninou vděčnou a nenáročnou, málokdo jeho sladké, ale přitom svěží chuti odolá.

Na zahrádce, i na balkoně či terase jej můžeme . V dobách, kdy maso nebylo na talíři také běžné jako dnes, byl hrách spolu s dalšími luštěninami jednou z nejdůležitějších potravin. Hrách dřeňový se pěstuje pro nezralé lusky. Konzumují se celé nebo se vylupují jen semena. Tento hrášek se jí čerstvý nebo tepelně upravený, . Vysévejte mrkve, salát, červenou řepu, špenát, hrách či asijskou listovou zeleninu. Nezapomínejte ani na bylinky, duben je ideálním měsícem pro . Jak se od sebe liší hrách setý dřeňový a cukrový.


Doba jarního výsevu hrachu setého nastává zrovna teď. Jak pěstovat hrášek v přenosné nádobě na zahradě nebo na terase pro radost ( nejen) dětem. Malé děti bývají šťastné, když si mohou zasít pár . K nim přidáme hrášek , ředkvičky, černý kořen a kozlíček polníček.


Předpěstované sazeničky je tak na čase začít otužovat a zasadit přímo do . Dospělí jedinci přezimují právě v nich, v období květu kladou vajíčka a larvy se následně líhnou už v době, kdy dochází k tvorbě lusků. Kdy zasadit hrách za rok. Jak zasadit hrášek v otevřeném terénu se semeny.

Lunární kalendář pro mrkev vám pomůže vybrat příznivé dny pro výsadbu. Kvete od května do října. Plody jsou lusky, obsahují dužnatá semena zvaná hrášky. Nezralé hrášky či celé lusky se používají jako zelenina ( hrášek ), zralá semena . Unsubscribe from drvera1?


A nezapomeňte ani na mrkev, hrách, kopr, špenát a bylinky, například bazalku. Zasadit už můžete i cibuli a česnek. Duben - kolotoč setí, sázení, . Je možné samozřejmě zasadit hrách i dříve, nicméně jeho růst bude. Hrách cukrový, kdy se ke konzumaci používá celý lusk včetně semen.


Další výhodou je, že MY si určíme, kam se . Pěstujeme jarní hrášek , rozdíly v odrůdách a charakteristikách výsadby. Odrůdy hráškovitého hrachu se liší ve formě a velikosti hrášku. Nejvíc vonných látek mají ve chvíli, kdy ještě nekvetou.


Až do poloviny července můžete vysévat keříčkové fazole nebo hrášek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky