úterý 14. března 2017

Květopas jabloně postřik

Květopas jabloňový způsobuje škody především na jabloních , ale. C, můžete začít s postřikem. Internetový obchod s postřiky , hnojivy a dalším zbožím pro farmu, dům i zahradu. Zvlášť výrazně snižuje úrodu plodů, jestliže je jaro chladné a jabloně dlouhou dobu zakvétají.


Kteří škůdci ohrožují kvalitu jablek a jak je eliminovat. Zejména v teplejších oblastech pravidelně silně poškozuje květy larva květopase. Tyto larvy se líhnou z malých vajíček, které . Hlavní hostitelskou rostlinou je jabloň , ale květopas může napadat i hrušně a. Sady je možno chránit insekticidy, postřik se provádí před rašením pupenů, kdy . Optikombi jádroviny . Vhodný chemický postřik je Calyps - obvykle ve stadiu myšího ouška jabloně.


Larvy se po třech svlékáních zakuklí uvnitř zaschlých květů. Chcete-li si být jisti, že květopas vaše stromy nenapadne, zkuste povolený postřik brzy . Insecta) řád: brouci ( Coleoptera)čeleď: nosatcovití (Curculionidae). Hostitelské spektrum. Obaleč (Cydia pomonella) je malý noční motýlek.


Trápí-li vás květopas , stříkejte ve stadiu zelených poupat. Jabloně a hrušně jsou typickými ovocnými dřevinami našich zahrad. K určení rizika napadení má sklepávání význam jen u květopasa jabloňového a mery. Hlavní doba kladení vajíček se shoduje s dobou plného květu jabloní a trvá potud , pokud jsou k dispozici nerozkvetlá poupata jahodníků.


Jaky postřik použít na květopasa na hruškách , jabloních a jiných ovocných. Ochrana před strupovitostí jabloně. Byl-li naproti tomu postřik předčasný, kdy brouci květopasa dosud nebyli v . Předjarní postřik představuje kombinaci přípravků Mero Stefes a Karate Zeon 5. V oblastech pravidelného výskytu květopasu jabloňového ošetřete jabloně ve . Samice kladou do květních poupat po vajíčku. Po dnech se vyvíjí larva - vyžírá květní orgány.


Když je květopasu málo a jabloně mají velkou násadu květů, tak za nás udělají probírku. Jakmile se první květy otvírají je již postřik neúčinný. Základem tohoto kombinovaného postřiku je olej – a to buď Ekol, nebo Biool, případně Rock Effect. Květopas , strupovitost a fyziologická skvrnitost – to jsou problémy, které nejčastěji trápí amatérské zahradníky, kteří si na zahradě pěstují . Jabloň : zobonoska ovocná, podkopníčci: . Při výskytu květopasa jablečného postřik při teplotě (den ve hodin) stupňů C. Strupovitost jabloní a hrušní, padlí jabloňové. Většinou v první polovině měsíce provádíme nejlépe již ve fázi zeleného pupenu u všech stromů proti přezimujícím škůdcům a na jabloních i proti květopasu.


Celopovrchové ošetření formou nízkoobjemového postřiku napadeného dřeva nebo lapáků s obracením.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky