pátek 3. března 2017

Keříčková rajčata jak pěstovat

Rajče patří mezi velice oblíbenou zeleninu, kterou můžete jíst nejen syrovou, ale i tepelně upravenou. Existuje více jak sto odrůd rajčat , které se liší nejen . Pěstování keříčkových rajčat na zahrádce. Keříčková rajčata (Solanum lycopersicum) jsou u nás nejznámější, protože mají málo zrníček a jsou sladce . Odrůdy rajčat , které se hodí na balkon. Je to zhruba čtyřicet centimetrů . Jaké jsou nejčastější problémy při pěstování rajčat ? Jak se pěstují keříčková rajčata ? Poprvé jsem si vypěstoval sazenice keříčkových cherry rajčat.


Je třeba dávát k těmto keříkům opěrnou tyč a je je třeba zaštipovat . Jde asi o nejoblíbenější zeleninu, není proto divu, že kdo má šanci a prostor, pěstuje si je sám. Důležité informace pro omezení infekce a rady jak se bránit plísni bramborové, která rajčata napadá. Tyčková nebo keříčková ? Zda je odrůda typu keřík, nebo určená pro pěstování na opoře, tedy tyčková, je velmi důležitý údaj, který musí být na . Keříčkové odrůdy květy a plody tvoří naopak na krátkých postranních výhonech, které se proto nevylamují. Rostliny dorůstají do . Při pěstování ve skleníku či fóliovníku mají rajčata , okurky a papriky rozdílné nároky.


U keříčkových rajčat tvarujte rostlinu tak, aby bylo uvnitř keříčku dostatek světla. Rajčatům prospívá nakypřená půda, dobré je i přihrnutí zeminy . Budete-li pěstovat keříčková rajčata , měli byste mezi rostlinami dodržovat rozestupy minimálně . Malé keříčkové odrůdy do truhlíků, vysoké tyčkové do pytlů, květináčů nebo třeba i velkých nádob od barev. Záleží jen na vás, kolik místa ze . Označení na balíčku od semen nebo sazenic vám řekne, co máte. Způsob pěstování záleží na typu rajčete a vhodném výběru odrůdy.


Stále jsem pěstovala jen rajčata tyčková, která se vyšťipují a vyvazují k tyčce. Letos jsem si koupila semena . Výhoda rajčat je, že se mohou pěstovat několik let na jednom a též místě, aniž by se půda . Na rozdíl od tyčkového rajčete se totiž keříčková. Rajče keříčkové (balkónové) Balkonstar - raná odrůda vhodná hlavně k pěstování na balkónech a terasách v nádobách, je velice kompaktní. Pochutnejte si na tyčkových i keříčkových rajčatech. U dětí jsou oblíbené cherry, hruškové, melounové i datlové druhy.


Zralé plody rajčat obsahují. Tento druh je velmi vhodný i pro nezkušené pěstitelé a pro pěstování na terasách či balkonech, kde . Rajčata keříčková se nejlépe hodí pro pěstování v nádobách. Třeba kultivar Vilma je oblíbenou keříčkovou odrůdou typu cherry – dorůstá zhruba . U determinantních, keříčkových odrůd je přehnané prostřihávání nežádoucí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky