pondělí 20. března 2017

Kdy je dýně špagetová zralá

Velká úroda dýní může nezkušeného zahrádkáře, který je vysadil poprvé, překvapit. Je to jako s cuketami. Stačí jedna, dvě rostlinky, dostatek . TIP: Takto plně zralá špagetová dýně má už i krásně baculatá semínka.


Skvěle se peče rozkrojená na polovinu, kdy do vydlabaného prostoru po semenech . Pokusím se připojit foto teď.

Dávám přednost dýně utrhnout, pak se ještě vyhodi další plody. Jak poznám, že je dýně Hokaido zralá ? Pomocí několika málo triků můžete rychle zjistit, kdy máte vaše dýně sklízet. Další charakteristika, podle které můžete poznat zralost dýně , je výrazná barva. Plody jsou buclaté, nedozrálé mají sytě zelenou barvu, zatímco zralé pak krémovou až.


Dýně sklízíme ve chvíli, kdy se na stopce objeví malé suché praskliny – to je . V posledních letech si dýně získávají stále větší oblibu. Plody dorůstají velikosti mezi – centimetry, a zda je zralá , poznáme stejně jako u jiných druhů, podle toho, že má zaschlou stopku.

Máslová dýně pochází z Ameriky, kde se nazývá butternut, v překladu tedy máslový oříšek, jemuž je svou jemně nasládlou chutí a vůní podobná. Tvrdá slupka odrůdy Stripetti Fochrání špagetovou strukturu dužiny a. Sklízí se ve chvíli, kdy stopka zcela zaschne, jen tehdy je dýně zralá. Skladováním si jejich sezónu můžete prodloužit až na druhou půlku zimy, kdy. Na tvaru u špagetové dýně moc nezáleží, její dužina se stejně rozdělí na vlákna. Zralá dýně je na pohmat pevná a má sytě zbarvenou slupku.


Muškátová dýně má barvu zaprášené oranžové, špagetová dýně je žlutá a podobnou barvu má i . Na podzim, kdy už téměř všechna zelenina končí, vrcholí sklizeň lahodných tykví. Navíc zralé dýně tohoto druhu jsou velmi dekorativní. Slupka je žlutá a loupat se nemusí.


Dužina zralé špagetové dýně vytváří špagetová. Hokkaido, muškátová, máslová či špagetová – druhů dýní je mnoho a receptů z nich ještě více. Jak a kdy dýně vysévat a vysazovat? Myslíte, že to může být nezralé?


Jak bych poznala, že dýně ještě nejsou zralé. Správná dýně by při poklepu měla znít dutě – je to důkaz zralosti. Ty se pak podle vzhledu plodů a následného využití rozdělují na špagetové dýně.

Také musíme dbát na to, aby byly naprosto zralé ! Kdy a jak dýně sklízet? Japonska a mezi druhy dýně obecné má . Dýně právě dozrávají, čas sklizně je od poloviny září do poloviny října,. Jejich zralost poznáme podle toho, že začnou na rostlině vadnout listy a. Měli bychom vědět, kdy je třeba sklízet jednotlivé druhy dýní , cukety či patisony. Dýně špagetová – vytváří podlouhlé plody, které sklízíme postupně už od . Tomu jsem v kuchařce jednoduše předešla tím, že jsem všechny netradiční suroviny popsala, poradila vám, kde je sehnat, a ty nejsložitější postupy jsem nafotila . Přehledný návo jak poznat zralé dýně , jak je pak sklidit, usušit, omýt a uskladnit. Dýně – a nemusí být mezi nimi jen hokkaido, ale třeba i špagetová nebo.


Víte , kdy je pravý čas na sklizeň a jak úrodu správně skladovat?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky