středa 8. března 2017

Macesky sazeni do kdy

Tam vám vydrží až do jara, kdy je přemístíte na finální stanoviště. Maximálně můžeme při únorovém sázení přidat do zeminy pomalu působící hnojiva. Před výsevem smíchejte semena macešek s jemným pískem a důkladně promnete (čímž narušíte jejich ochrannou vrstvu), a pak je vysejte do.


Kdy vysévat a jak pěstovat zjistíte v tomto článku. Vysazujeme je do misek, truhlíků, na okna, na balkony, použití nacházejí i na .

Ale co do nich dát, když na letničky je čas až po zmrzlých mužích v květnu? Macešky jsou efektní a nenáročné květiny. Od jara do pozdního léta pak rozkvétají další druhy, v lukách a polích violka rolní (Viola arvensis) a violka trojbarevná (Viola tricolor), ve vlhkých . A to se kupují semena nebo už přímo vyrotlé nějaké kytičky a kdy se to už může dát ven, . Ať už potřebujete na podzim zpestřit oblíbený zahradní kout, balkon či jen truhlík za oknem, pak právě macešky budou skvělým řešením.


Ani v zimě nezapomínejte na zálivku, výjimkou jsou mrazivé dny, kdy. Maceška přečká zimu na záhoně, ideálně se zimním krytem z chvojí, do jara, kdy začne již od března nakvétat.

V létě její kvetení ustává, ale s . Pro sázení na stanoviště je lepší podzim, rostliny zakoření a na jaře kvetou déle a lépe. Pro jarní kvetení vyséváme semena od srpna, ale i během zimy, kdy záhon či nádobu raději ochráníme slámou nebo chvojím. Při sázení musí být zem vždy vlhká, nikoli však mokrá. Okrasné květem jsou např.


Zahradníkův kalendář na celý rok: kdy sít a sázet zeleninu, květiny, dřeviny? Do poloviny měsíce je třeba vysít semínka pro předpěstování sadby rajčat a melounů. V červnu se vysévají dvouletky, jako jsou macešky , pomněnky,. Byla doba, kdy pestrobarevné macešky byly zahradníky téměř tak oblíbené jako sama . Právě naopak – období, kdy se příroda připravuje na zimní spánek, je ideálním časem pro.


Koncem října se pracovníci Lesů Praha pustili do záhonů ve Stromovce. Celkem bylo do půdy vysázeno více než tisíc rostlinek, z nichž přes tisíc tvořily macešky. Tradiční jarní úklid a sázení.


I na podzim se chceme těšit krásou. Vřesy, macešky a chryzantémy potěší svými květy, hebé sice také kvete, ale většina z nich je okrasná . Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.

Přemýšlím, kdy osadit truhlíky na okna. Mám už asi dní macešky a no problem :palec:. Zahradnický ro(c)k: predjaríˇ.


Pokud jste ještě na podzim vysadili macešky velkokvěté (Viola wittrockiana), při mírném počasí. Sázení jahod - černá textilie - ano nebo ne?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky