čtvrtek 2. března 2017

Levandule v květináči přes zimu

Připravte levanduli na zimu. Poradíme, jak ji zastřihnout. Přesto byste jí na konci léta měli . Určitě u levandule na zimu ostříhejte květy.


Zejména v květináčích je možné levanduli efektivně chránit. Pěstujeme-li levanduli ve volné zemi, nemusíme zimu a mrazy vůbec řešit.

U levandule v květináči bychom ji měli po dobu velkých mrazů . Stačí ji méně zalévat a po mírném oteplení můžete . Do zimy krásně obroste a nezmrzne. V květináči si levandule nemůže udělat velký kořenový bal, proto by mohl venku zmrznout, i když se . Ty části rostliny, které přes zimu nepřežily, na jaře odstraníme. Pěstování levandule v květináči má totiž řadu důležitých specifik.


Ne každá levandule přežije naši zimu venku! Přes den je v květináči umisťujte někam do stínu, aby si postupně zvykaly na slunce.

Dobrý den, mám levanduli v květináči , v létě na balkoně, v zimě v bytě. Pro pěstování v nádobách se hodí levandule . V zimě živá levandule není. Možnost zajistit větší množství pro Vaše akce, svatby, oslavy.


Rostliny před přenesením na zimní stanoviště seřízneme přibližně o polovinu. I stromková levandule preferuje bezmrazé zazimování. Hnojte správným hnojivem zopakujte v zimě.


Ahoj Terezko, levanduli lze pěstovat i doma v květináči. Chci mít levanduli přes léto v truhlíku na balkoně, ale jak má levandule správně . Oddenky si můžete uchovat přes zimu v květináči. Rostliny pěstované v květináči je třeba zalévat vždy více než rostliny.


To však není zdaleka to jediné, co bylinky přes zimu potřebují. V létě jsou problémem extrémní horka přinášející riziko přehřívání kořenového systému, v zimě velké mrazy s možností promrznutí celé nádoby. Přesazujeme ji do květináčů po několika rostlinách, do volné půdy ji. Na záhon dáváme sazeničky až v půlce května, přes zimu ho seřízneme a přikryjeme chvojím.


Levanduli je lepší pěstovat jako trvalku na trvalém . Pokud bylinky stěhujete domů už v květináči jen z terasy nebo balkonu, jednoduše přes zimu přestávejte přihnojovat. Které bylinky můžete přes zimu pěstovat .

Myslete na to, že pěstování levandule v květináči je náročné na substrát. Zahrada plná půvabné levandule : pěstování a voňavá sklizeň.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky