pátek 17. března 2017

Kdy stříkat kuprikol na brambory

Dneska jsem postřikoval proti plísni rajčata, brambory a okurky. Také to může být raná odrůda, kdy se sklízí nezralé hlízy. Jak na plísně brambory.


Obsah: Oxychlorid mědi . V období epidemie, kdy jsou všeobecně velmi vhodné povětrnostní . Od poloviny června, kdy je třeba začít, ho budete nejspíš muset pravidelně. Ochrana proti plísni bramboru je v našich podmínkách každoroční a. Nepěstujte vedle sebe rajčata a brambory. Insekticidy - Fungicidy - Suspenze, emulze a míchání postřiků - Kolikrát stříkat , kdy a co.


Například kuprikol používaný často i zahrádkáři. Proto v minulosti, kdy se choroba množila jen nepohlavně, nebylo těžké chránit rajčata. Množení sadby je specifickým úsekem pěstování brambor , kdy se zajišťuje.


Proti kadeřavosti opět stříkáme v době nalévání pupenů, kde teplota vzduchu po . Rajčata nesázíme do bezprostřední blízkosti brambor , které plíseň. Peru, kde byl brambor domestikován. Právě tato plíseň napadá jak brambory , tak i rajčata.


Stříkáme ráno, případně k večeru, nikdy ne v poledním vedru. K práci si vyberte den, kdy teplota dosáhne alespoň nad deset stupňů nad nulou, bude bezvětří a předpokla že postřik do večera na stromech . A podle toho kolik má hodin kurativního účinku stříkáme. Ten, kdo má v zásobě KUPRIKOL 5 může použít tento přípravek preventivně na začátku ošetřování proti . Interval mezi aplikacemi. Kdy začít stříkat proti plísni bramborové? Sázení brambor na záhon i políčko: pomůže motyka, pluh či hrobkovací radlice.


Plíseň bramborová patří mezi ty nejrozsáhlejší choroby, která poškozuje převážně brambory a rajčata. Je to v těch případech, kdy konkrétní ošetření je povoleno jen v určité počáteční. Tato choroba je zákeřná tím, že poškozuje listy i plody. Bohužel čím a kdy česnek stříkat jsem tam nenašel a proto se ptám čím a kdy česnek.


Ovoce neskladujte společně s bramborami , ani se zeleninou. Po provedeném řezu révy stříkejte ještě proti padlí a perenospoře a tam, kde jsou potíže s hořkou . Obyčejně to bývá koncem dubna, kdy při signalizaci poklesu teplot pod bod mrazu ošetřujeme stromy 0. V oblastech pravidelného výskytu květopasu jabloňovému stříkáme ve . Nejsilnější a nejvíce mnohostranný stříkací systém ve své třídě. Proti oběma chorobám je nutné zasáhnout včas: při rašení stříkáme přípravkem Omite 5EW či Sulkou nebo Sulikolem.


Postřik zopakujeme v . Kuprikolem prodloužit čas působení plísně na hlízy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky