pátek 3. března 2017

Kytky na zahradě do stinu

Ne každá zahrada je plná slunce. Ale ani na severní straně domu či pod stromy se kvetoucích trvalek vzdávat nemusíte. Zasaďte stínomilné kultivary. Stínomilné trvalky jsou navíc nenáročné a časem se rozrostou samy.


Témata článku: Trvalky, Okrasná zahrada , Okrasné rostliny, . Na většině zahrad najdete i méně osluněná místa nebo stanoviště, na nichž může být trvalý stín.

Tam je třeba vysadit rostliny, kterým menší porce slunce vyhovuje, . Království stínu ve vaší zahradě nemusí být nudné a rostliny vhodné do stínu nejsou jen břečťan a kapradí. Mnoho rostlin má svou „stínomilnou“ . Stín = místo v trvalém stínu (např. severní strana domu). Většina trvalek je poměrně přizpůsobivých, pokud hledáte trvalky do nejtmavšího stínu doporučujeme . Barevná krása do stínu. Korunou krásy každé zahrady jsou samozřejmě rostliny, bez nichž se žádná kompozice určitě neobejde.


Jaké druhy se hodí na stinná či slunečná místa a které do polostínu ? Rozsáhlý rod aster, trvalek, které zdobí zahrady na sklonku léta a na podzim, nabízí i druhy do suchého stínu.

Lépe kvetou v toulavém polostínu , . Zahrada v hlubokém stínu. V prvé řadě musíte vyhodnotit, jaký typ stínu na své zahradě máte. Některé rostliny zvládnou i hluboký, vlhký kout, ale . Trvalky jsou víceleté, vytrvalé rostliny a do zahrady přinášejí život. Trvalky určené do stínu jako kapradiny se na žhnoucím slunci spálí. Květiny pro ni nelze vybírat stejně jako pro plochu, o niž můžeme denně pečovat.


Můžete ale zkusit vyhledávání konkrétního klíčového slova. Navštivte kvetoucí zahradu na facebooku . Archiv pro štítek: Trvalky a keře do stínu. I ve stínu je krásně…. Stáhněte si eBook a vyhněte se zbytečným přešlapům při nákupu rostlin do své zahrady. Ve stínu je však možné mít rostliny, které jsou nejen krásné, ale také k užitku.


Oblíbené druhy stínomilných rostlin: Plicník skvrnitý – nádherná trvalka, která se . Ve stínu dobře rostou, ale málo kvetou. Rostliny pro téměř bezúdržbovou zahradu. Dekorativní trvalka, vhodná do stínu i polostínu.


Rady, které rostliny je vhodné vysadit do stinných míst v zahradě , např. Podzimní kvetení trvalek: Tyto květiny kvetou až do prvních mrazů.

A které rostliny se tedy ho dí do stínu ? Stín je na zahradě velmi žádoucí a alespoň část zahrady by měla. Samozřejmě, druhů použitelných do stínu sice není tolik jako těch, co milují . Pokud máte na zahradě půdu těžší, před sázením ji dobře prohnojte humusem a hnojící . Trávník ve stínu se rychle pokryje mechem, takže je do stinné části lepší vysázet rostliny. Pokud je zastíněná část velká, můžete ji rozdělit cestičkou.


Pro každý typ stínu existují rostliny, kterým se pod jeho ochranou bude dařit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky