čtvrtek 5. dubna 2018

Kvašáky v slaném nálevu

Ještě horkým nálevem pak okurky zalijte tak, aby byly úplně ponořené, překryjte je vinnými a višňovými listy a zatižte, aby byla zelenina potopená . Takzvané kvašáky naložené ve slaném nálevu si vás získají na první ochutnání. Rychlokvašky neboli kvašáky jsou oblíbená pochoutka, kterou si snadno připravíte . Domácí kvašáky : jak udělat rychlokvašky ve slaném nálevu. Během nakládání nám okurky začnou mléčně kvasit, to znamená, že se nálev.


A ještě připomínáNa soli se šetřit nemá, více soli nálevu neublíží.

Po dlouhé okurkové předehře konečně recepty na kvašáky ! Nejdříve si připravte nálev. Do hrnce nalijte vodu, přidejte sůl a koření (na 1l vody dkg soli) . Kontrolujte výšku hladiny nálevu , v případě potřeby . Find this Pin and more on zavařujeme a nakládáme by Milena Šabatová. Tento pin a mnoho dalšího naleznete na nástěnce Chuťovky uživatele Jarmila Chmelařová.


Co nejteplejší slanou vodou prolijeme okurky, zavíčkujeme a dáme do sklepa. Sklenice naplním nálevem až asi půl centimetru pod okraj a pevně utáhnu víčko. Do sklenice naskládáme oprané okurky a zalijeme teplým slaným nálevem.

Mléčně kvašená (kysaná) zelenina. Okurky zavíčkujeme, nejlépe víčkem se závitem. Baleno v ochranné atmosféře. Převařím vodu se solí,na litr vody dám 35g soli a skoro vařící slanou vodou . Nálev podle receptu do malého zeláku, ale prostě nekvasí, takže to skončí po každé tak, že pak část nálevu sleju a přidám ocet.


Kvašáky jsou specialita mé maminky. Na konec zaliji okurky slaným nálevem. Dávejte pozor, aby nálev byl tak centimetr nad okurkami, a aby bylinky . Jakmile mají kvašáky správnou chuť, zastavíme proces kvašení tak, že je uskladníme v chladnu a temnu. Kvašené okurky neboli kvašáky jsou konzervované okurky, které prošly mléčným. Během kvašení se mohou na povrchu nálevu objevit usazeniny.


K pikantní variantě kvašáků přidáme do nálevu feferonky nebo chilli papričky. Například naložit okurky do slaného nálevu , nechat pár dnů zkvasit a . Jako kvašáky se označují okurky kysané v solném nálevu. Recept, podle kterého se vám Celoroční kvašáky zaručeně povede, najdete na Labužník. Co ještě chci připomenout, že na soli se nesmí šetřit, protože více soli nálevu neublíží.


Kdo její pochoutku ochutná, nedokáže další rok odolat. Základní recept „ Základem je dobrý nálev.

Musí být slaný , dávám dvě lžíce soli na dva litry .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky