pondělí 9. dubna 2018

Kdy postrik vrtule třešňová

May U třešní a višní působí červivost plodů larvy mouchy vrtule třešňové. Kdy přesně stříkat proti vrtuli třešňové a jaká se dá očekávat účinnost. Larvy si vrtají chodbičky k pecce a živí se dužinou plodu. Jakmile dorostou, opouštějí plody a zavrtávají se do půdy, kde se kuklí. Přirození nepřátelé jsou . Podle literatury by se mělo ošetření dělat na základě odchytu dospělců na žluté lepové desky umístěné v koruně.


Popis: Způsobuje červivost plodů. Samičky této malé pestrobarevné mouchy kladou vajíčka do žloutnoucích plodů. Plody v místě napadení . Nálet vrtule třešňové se dá zjistit pomocí speciálních žlutých lepových desekvyvěše- ných do korun stromů.


Bývá to obyčejně v době, kdy v přírodě kvete bez černý. První postřik načasujeme za dnů po začátku náletu tohoto škůdce. V době, kdy se vrtule slétají ke stromu, je možné provést chemický postřik. Přítomnost vrtulí poznáte . To proto, že v teplých letních dnech létá vrtule třešňová i na větší vzdálenost.


Apr Proti přemnožení vrtule třešňové je zásadou č. Apr Na vině je moucha – vrtule třešňová. Dejte pozor na vrtuli. Jako ochranu lze použít i chemický postřik.


Tím třešeň ošetřujeme v době, kdy se na lepových deskách objeví první vrtule. Je to drobná, asi 3–mm dlouhá moucha – vrtule třešňová (Rhagoletis cerasi). Běžně se pak k postřiku používá přípravek Sumithion EC, který má . Jun Samozřejmě jejich prostřednictvím můžete výskyt vrtule třešňové do. Chemický postřik třešní je zapotřebí provést v momentu, kdy se vrtule . Nov Období od poloviny května do poloviny června je totiž časem, kdy vylétá a. Mezi nejznámější patří napadení vrtulí třešňovou , kdy dužnina plodů začne.


Pomocníkem bude běžný postřik proti savým škůdcům na ovocných stromech. Jun Pokud nechceme zjistit, že třešně byly červivé, až v okamžiku, kdy otevřeme. Vrtule třešňová je malá moucha, jejíž larvy způsobují všeobecně . Vrtulí třešňovou nejsou napadány pouze rané odrůdy třešní a některé odrůdy. Jinak lze použít postřik přípravky Calypso a Reldan v době, kdy zelená barva . Samozřejmě, omezené na dobu, kdy lze sklízet, ale podívejte se na termíny bitev- kupodivu. Postřik proti vrtuli třešňové , která dokáže znehodnotit 1 plodů.


Sep Důležitá je kontrola stromů již během zimy, kdy můžeme na větvích třešní zjistit velký výskyt vajíček. Moucha – vrtule třešňová je tím škůdcem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky