čtvrtek 26. dubna 2018

Kdy rezat vinnou revu

Révu je vhodné řezat v bezmrazých a suchých dnech. Dešťové srážky mohou napomáhat k rozšiřování spor dřevokazných hub, které omezují . Na podzim je nejlepší vinnou révu přihnojit, třeba k rostlině zarýt hnůj nebo kompost. V době, kdy se réva stříhá (únor–březen), si vyberte jeden výhon, na.


Neměli byste tedy řezat dřív, než pomine riziko velkých mrazů, které by révu mohly zničit.

Pokud je prováděn správně, promítne se do bohaté sklizně. Zaměřme se teď na péči o révu. I když se budou keře opět řezat krátce, je nutno počítat s tím, že přírůstek bude. Jeho stavba v letním období, kdy jsou narůstající letorosty křehké, není snadná. Vinnou révu můžeme pěstovat mnoha způsoby.


Před samotnou stavbou pergoly, na níž plánujeme pěstovat vinnou révu , musíme počítat s . Révu vinnou je možno pěstovat i na kordonových a vrcholových tvarech. Každý z těchto způsobů pěstování.

Jak pěstovat révu vinnou na zahrádce, kde a kdy ji vysadit. Je důležité prořezat vinnou révu dříve, než začne míza proudit, jinak poškodíte rostlinu a způsobíte ztrátu mízy. Kdybych řezal pozdě, kdy už proudí míza ( a ta u révy začíná proudit brzo), rána . Mladé stromy bychom měli řezat až později, v době , kdy už teplota neklesá pod nulu.


Peckoviny a skořápkoviny řežeme až v době, . Nevhodná doba je kdy réva začíná rašit a tlačí mízu do obrostu. Letos jsem se zastavila na . Doba řezu je po skončení dormance, řezat by se nemělo při teplotách pod -5°. Kdy řezat vinnou révu ? Hnojení révy je velmi důležité, především v období kdy čekáme úrodu.


Výhonky sazenice doporučujeme několikrát za léto ošetřit chemickými přípravky pro révu vinnou - především proti chorobám peronospora . Prohlédněte si jak je třeba správně révu ostříhat a zajistit si tak kvalitní úrodu. Jak připravit hrozny na zimu - rady vinařů. V případech, kdy se v zahradě používají minerální hnojiva, se do půdy přidá. As a result now the wines of “FATTORIA MONTE FASOLO” have the large . Od pradávna, kdy osel náhodně popadl vinnou révu a začal plodit lépe, se prořezávání stalo povinným agrotechnickým .

Tímto nožem však mohli pěstitelé klidně řezat i vrbové proutí na pletení košů a . Proto je jeho pravidelné prořezávání velmi důležité. Od druhé poloviny února ošetříme řezem vinnou révu. Je zrejme, ze budeme-li rezat na cipky, ponechavame vyssi pocet vetvi, nez pri.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky