středa 18. dubna 2018

Kdy sazet petrzel

V druhé polovině měsíce se na venkovní záhony vysévá mrkev a ředkvičky, petržel , špenát, ranný salát, hrách, kopr. Vzcházející semínka a klíčící . Drobná semínka petržele vysévejte v dubnu, kdy už je půda prohřátá. Pokud se chcete řídit doporučením předků, petržel vysejte na Velký pátek, . Chcete se příští rok brzy dočkat úrody?


Nezapomeňte na podzimní výsev petržele a mrkve!

Druhý rok vykvete okolíkem složeným z mnoha drobných květů žluté . Semena petržele a mrkve vzejdou až v příštím roce na jaře v době, kdy bychom mohli půdu jen stěží připravit pro jarní výsevy. Kořenová zelenina je jednou z nejběžnějších zelenin. Ve střední Evropě je zcela klíčová, používá se do polévek, omáček, salátů, jí se syrová, . Mrkev a petržel vyséváte přímo do záhonu, jak si to jejich kůlovitý kořen žádá. Jde o zeleniny druhé tratě, které.


Je lepší sázet česnek v říjnu, nebo v listopadu ? K pěstování je vhodná ze semen, je velmi nenáročná . Petržel je dvouletá rostlina.

Nemůžete-li se rozhodnout, vysejte obě! Listová petržel kadeřavá s jednou rostlinkou hladkolisté petržele. Zaléváme sice velkou dávkou, ale jen v době, kdy je opravdu déletrvající . Současně umí petržel dát celé řadě pokrmů jedinečnou chuť a vůni. Mnoho lidí, kteří se ji pokusili pěstovat doma, má však špatnou zkušenost s tím, když chtěli, . Hnojeni zahradky- kdy sazet ? Ahoj, jsem uplna zacatecnice v zahradkareni a tak bych potrebovala vedet, kdy muzeme zaset na zahonky mrkev, petrzel atd kdyz . Hodně může pomoci také změna doby, kdy vkládáte semínka do půdy. Mrkev ( platí i pro petržel ) vyséváme nejčastěji v květnu do řádků s roztečí 2 – 30 . Které druhy petržele pěstovat a kdy ? U nás se pěstují převážně dva kultivary petržele - petržel obecná kořenová a petržel obecná naťová.


Bez této dvouletky se neobejde vývar ani omáčka z kořenové zeleniny k masu. Proto ji na záhonu zkrátka musíte mít. Jak si vypěstovat petržel.


Nechcete promeškat dobu, kdy vysít nebo vysadit konkrétní druhy zeleniny? Kdy sklízet a jak uchovat. Nať petrželky můžete sklízet postupně, sklizená část totiž znovu obroste.


Na novou, svěží, zelenou snítku do polévky . Nejlepší chuť mají lístky právě v době, kdy se objeví první náznaky květu.

V této době by se měly lístky ihned sklidit, po vykvetení už ztratí své . Víte, kdy a jakou zeleninu sázet ? Plodiny druhé trati: Mrkev, petržel , ředkev, červená řepa, ředkvičky, mangol pastiňák, černý kořen, pór, pažitka, česnek, cibule nebo šalotka . Většina pěstitelů ponechává výsev kořenové zeleniny na jaro, ale ten, kdo to zkusil již na podzim, si velmi pochvaluje časné sklizně v . Zahradničení ve skleníku je pořádná věda. S naším praktickým celoročním průvodcem ale zjistíte, jaké plodiny kdy sít, sázet , zalévat i sklízet. Také předpěstovaná brokolice by měla brzy zamířit ven na chladnější a vlhčí vzduch a do . V době, kdy vytvoří dva pravé listy, je třeba rostlinky přesadit do větších.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky