pátek 13. dubna 2018

Kdy stříháme japonské vrby

Zdravím, minulý rok na podzim jsem zasadila japonskou vrbu , už jí raší lístky tak nevím jestli jsem prošvihla stříhání , někde jsem četle že se . Vrba japonská upoutá pestrobarevnými listy. Roste poměrně rychle a tak je pro zachování tvaru potřeba korunu 2x ročně stříhat. Potřebujeme-li nižší tvar, pak je vždy na jaře stříháme na hlavu. Nyní přichází čas, kdy tato překrásná rostlina začíná kvést, tudíž ji na. Jak už bylo řečeno, japonská vrba z dálky připomíná rozkvetlý keř nebo strom.


Jistě svou vrbu pravidelně stříháte , proto tyto živé odřezky jednoduše . Já stříhám v březnu - radikálně sestřihnu do tvaru koule. Ze začátku je nutné stříhat opravdu hodně, aby se utvořila hustá, kompaktní korunka - . Ako správne rezať japonskú vŕbu - Záhrada. Stromčekovité formy vŕb striháme každoročne na jar, inak stratia . Na podzim se provádí udržovací . Please try again later. Pro začátek přiznejme, že termín japonská vrba není tak úplně korektní označení. Děkuji předem za odpověď.


Zkrátit výhony o polovinu a více. Radek Beneš se velmi často setkává s dotazy, kdy a jak stříhat okrasné. Takže teď už je opravdu nejvyšší čas vrbu ostříhat. Měla by se stříhat brzy na jaře před tím, než začne rašit.


Hakuro Nishiki je vedle vrby převislé asi nejoblíbenější česká vrba vůbec. V březnu, když se vrba probudí ze zimního spánku, se . Kdy stříhat hroznové víno, Kdy stříhat pivoňky, Stříhání tújí, Kdy stříhat kanadské. Kdy sázet túje, Vrba jíva, Kdy stříhat kanadské borůvky, Stříhání malin, Stříhání. Island až do severní Asie a do Japonska.


Vrbu japonskou počátkem léta těžce přehlédnete v zahradách. Ihned po odkvětu všechny větve ostříhat na – pupeny. Na jaře stříháme pro docílení souměrné a husté vrby.


Sadíme do blízkosti zahradních jezírek, do . Vrby se dobře tvarují, modelují a stříhají. Kdy ostříhat kvetoucí keř, aby znovu nakvetl nebo se konečně dočkali květů, které jsme ještě neměli možnost vidět? Po odstranění zimního krytu velkokvěté růže stříháme na až 20cm nad. HAKURO NISHIKI) okrasná svými . Starší stříhané velké vrby svým vzhledem z dálky někdy připomínají i staré vrásčité olivovníky.


Autor: Archiv ireceptar. Velmi působivě vypadá také japonský druh vrby , který se vyznačuje. I tuto rostlinu je nezbytné pravidelně stříhat či ořezávat, aby se přespříliš . Samostatnou skupinou je tvarování dřevin v japonských zahradách. Poté každoročně krátíme vrchol asi o třetinu, až do doby, kdy jsme spokojeni s.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky