čtvrtek 12. dubna 2018

Kdy sadit levanduli na zahradě

Chcete, aby vás levandule odměnila záplavou velkých květů? Pokud se je chystáte vysadit do zahrady , neuspěchejte to, počkejte, až budete mít jistotu, že je neohrozí přízemní mrazíky. Keřík levandule vsaďte do připravené jamky a zasypejte k rostlině zeminu - můžete použít původní nebo ji smíchejte půl na půl se substrátem. Za málo úsilí dokonalá zahrada.


Kdy levanduli stříhat? Kdybychom měli zvolit královnu bylin, byla by to . Jak na pěstování levandule na zahradě od výsadby, množení až po. Pěstování levandule přitom není náročné, prvních květů se dočkáme zkraje léta. V naší přírodě byste ji marně hledali, levandule k nám přicestovala ze Středomoří , kde roste jako běžná rostlina třeba i na loukách.


Nenapadlo Vás zkusit si takovou levanduli zasadit i doma? Taková bílá levandule dozajista ozvláštní Vaši zahradu. Starat se o levanduli je . Co tento řez ovlivní? Jedna rostlina, mnoho názvů.


Levandule lékařská (Lavandula angustifolia) je . Dobrý den Mery, také na zahradě pěstuji levanduli. Na podzim byste však měli do zahrady sázet jen starší rostlinky, při . Praktické video kde najdete spoustu zajímavých rad a tipů jak sázet, stříhat a starat se o levanduli. Kdo vsadil ve své zahradě na levanduli , může si být jistý, že neprohloupil. Je krásná, dekorativní, vcelku odolná, nádherně voní, je užitečná a . Já jsem si letos nasadila levanduli ze semínka.


Pokud se ptáte, kdy sázet levanduli , můžete tak učinit na jaře, ale i na podzim. Nechce se mě sadit do volné půdy, . Holky jak zasadit sazenince levandule , aby se krásně rozrostly a zároveń zabránila kolem růstu trávy a plevele. Když udělám díru na sazenici , dám přes plochu . Někdo se pro pěstování levandule rozhodne pouze z důvodů, že chce zahradu. Ideální je mít tuto rostlinku přímo doma na zahradě.


Nic o pěstování levandule neví a zajímá se tedy o to, jaké podmínky pro. Můžete si také nechat vyrůst silnější rostlinky a vysazovat je do zahrady až v průběhu srpna a září. Později už levanduli nevysazujte, protože by . Pokud tedy nemáte zahradu a chcete levanduli umístit na balkon či terasu,.


Můžete i zasadit levanduli na zimu do země a dát kolem chvojí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky