pondělí 9. dubna 2018

Léčivka pivonka

Jul Pivoňky totiž nejsou jen pouhou okrasou na zahradách a ve vázách, mají podobně jako většina rostlin i léčivé účinky a nezastupitelné místo v . May Čaj z pivoňkových květů. Nejjednodušší způsob použití pivoňky spočívá v zalití jejích okvětních plátků, sušených nebo čerstvých horkou. Pivoňka lékařská, latinsky Paeonia officinalis, každého upoutá právě svým velkým a barevným květem. Málokdo ale ví, že pivoňka má také léčivé účinky.


Jednu čajovou lžičku kořene pivoňky vaříme ve litru vína asi minut. Pijeme - 3x denně pomalu po doušcích. Léčivé účinky: oficiální.


Magazín o zdravém životním stylu - V minulosti se pivoňky využívaly hlavně jako léčivky. Používá se v čajových směsích proti kašli, a křečím hladkého svalstva. U nás se pěstuje tato pivoňka jako léčivka od pradávna. Tvoří husté trsy s velkými červenými, růžovými i bílými květy.


Je to velmi raně vykvétající . V antickém Řecku byla pivoňka používána hlavně jako léčivka. Podle legendy ji léčivými schopnostmi obdařil řecký bůh lékařství Paean, od něhož je odvozen . Jun V České republice roste pivoňka lékařská, která je považovaná za léčivku a dlouhodobě se využívá v homeopatii, lidovém léčitelství a do jisté . Feb Petrklíč pouze na čaj. Prvosenka jarní (Primula veris) patří mezi první jarní květy lesů, luk ale i zahrádek.


Je krásná, léčivá , ale i záludná. Jun Pivoňky - pěstujeme je na zahradách často, spousta jejich unikátních vlastností nám však stále uniká. Pojďme se inspirovat do Číny a . V kořenu pivoňky jsou obsaženy alkaloidy peregrininu, třísloviny, škroby, cukry, organické kyseliny, šťavelan . Pivoňka květ sušený 30g BYLINY Prastará léčivka se pěstuje v jednoduchých o plnokvětých kultivarech bílé, růžové a červené barvy. Jun Zástupcem bylinných pivoněk je pivoňka lékařská (Paeonia officinalis), jež byla pěstována na zahradách právě jako léčivka. May Omamná léčivka magnólie.


Jarní zahrádky krásně zdobí i pivoňka lékařská. Kořen pivoňky lékařské zužuje cévy, zvyšuje tonus dělohy a . Pomáhá výborně při mnoha našich chorobách, je však v prvé řadě léčivou rostlinou . Jul Pěstovány byly nejen pro svou krásu, ale také pro léčivé účinky. Vhodná je k léčbě revma, k úpravě . Co radši pivoňky živé koupit? Vyberte si z naší doslova pestré nabídky jakostních hlíz na vaši zahrádku!


Máme stálice i spoustu novinek. Kuchyňské bylinky a léčivky , např. Vnější korunní lístky jsou čistě bílé, vnější. Pai Mu Tan znamená v překladu bílá pivoňka. Má příjemný podíl tipsů, které jsou bohatě ochmýřené.


Jedná se opravý bílý čaj z Číny s velmi jemnou chutí a vůní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky