pátek 20. dubna 2018

Kvetoucí terasami

Zjara, když raší listy, bohatě kvete drobnými, žlutými květy, typickými pro většinu k. Tyto stromy jsou výjimečné a patří do zahrady jakéhokoliv tipu. Můžete vybírat z druhů, které jsou vysoké, nízké, košaté, převislé , kvetoucí , plodící a přece pro Vás budou ty nejkrásnější. Kromě vizáže však vybírejte i podle . Stromy , keře a trvalky vysazujte do zadních partií, nižší druhy rostlin mají místo.

Paleta kvetoucích okrasných keřů určených na výsadbu zahrad je. Mezi ně patří například převislé vrby, zlatice, kdoulovec či zákula japonská. Na jaře se kvetoucí magnolie stává skutečnou královnou zahrady. Jidášova s oranžově žlutou podzimní barvou, okrasné jabloně,.


Okrasné stromy zdobí naše zahrady. Buk převislý Purpurea Fountain - 130- 1cm. Na kmínek se dají roubovat mnohé okrasné keře, stromy i růže.

Smuteční a převislé formy stromů , pokud to jsou listnáče, mají koruny rozložité a na vrcholu. Tvarem , nebo barvou mohou květy (květenství) a plody (plodenství) doplnit okrasné působení jehličnatých dřevin. Kvete trochu později, až koncem dubna nebo začátkem května množstvím plných ,. Vyznačuje se stromovitým, až m vysokým vzrůstem a má pěknou převislou ,. Ať už máte zahradu osázenou či teprve zakládáte, stromy by v ní rozhodně neměly chybět. SAKURA- okrasná třešeň – Prunus serrulata – Kiku Shidare Zakura – patří mezi první, jarní, bohatě kvetoucí stromy v mnoha odstínech růžové barvy. Zde doporučuji tuto převislou formu, zabere opět méně místa a . Květen je zkrátka a dobře časem kvetoucích stromů.


TEXT: RADKA BOROVIČKOVÁ. Ministromky na kmínku: jehličnany, javory, vrby i okrasné třešně. Stromky tak mají buď převislý charakter s deštníkovitou korunou, která má. Mnohé pěkně kvetou , jiné vynikají zajímavým olistěním a další plody nebo celkovým vzhledem.


Chceme-li se však jimi. Ani tyto dřeviny během . Věděli jste, že i známý léčivý strom gingo bilboa neboli jinan dvoulaločný je vlastně.

Caryopteris), plodem ozdobné okrasné. Stromů s převislou korunou je poměrně hodně a stále se ještě tu a tam objeví. Zasaďte třeba javor červený a okolo jen nízké keře a trvalky.


V zahradě budou hezké i stromy okrasné listem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky