úterý 17. dubna 2018

Kdy ostříhat listy u narcisů po odkvětu

Co dělat s narcisy , když už odkvetly: Ustřihnout květ a pohnojit. Listy ale odstraňte až v momentě, když seschnou, odumřou a vrátí svou. Rostlinám dopřejte správnou výživu, neboť cibule roste právě až po odkvětu - a má . Stránky zabývající se pěstováním a prodejem Narcisů.


Někoho listy odkvetlých cibulovin iritují natolik, že je poseká. Tak, jak s cibulovinami naložíme po odkvětu , tak se nám odmění zase příští jaro. Květy tulipánů a narcisů jsem ostříhala a listy nechala. Naštěstí jsou pryč časy, kdy se dámy raději rozhodly žít s promodralýma nohama, než by podstoupily . Smutný je pohled na rozkřapané tulipány, zaschlé narcisy a odkvetlé. V žádném případě jim nestříhejte listy ! Počkejte, až zežloutnou a uschnou, téměř samy pak z rostliny odpadnou.


Využít staré hrníčky . Pro nejednoho zahrádkáře začíná veselá doba, kdy se bude moci těšit z dalších květů. U tulipánů, krokusů a jiných je vhodné po odkvětu ostříhat veškerá květenství. Poté se nechají celé rostliny v klidu, až se cibule zatáhne a oschnou listy. Do této skupiny řadíme např.


Po odkvětu narcisů je potřeba květy ostříhat. Ty jinak semenní a zbytečně vysilují cibuli rostliny. Listy se z narcisů odstraňují, až když uschnou.


Koupila jsem si nyní hyacint a chtěla bych vědět, jak dlouho po odkvětu ho mám nechat v půdě, kdy ostříhat listy a jestli je lepší zasadit ho do . Listy odstraňujete z tulipánů nůžkami nebo jednoduchým odtržením až ve chvíli,. Krásných květů lilie se dočkáte jen ve chvíli, kdy dopřejete rostlině přesně . Cibule v době kdy zatáhly listy vyjmeme z půdy, odlomíme dceřiné cibulky, veškeré zdravé a plně . Opojně vonící hyacinty, drobné narcisy a elegantní tulipány. Vyhněte se mu zejména v případě, že chcete rostlinu po odkvětu vysadit ven. Ostříhejte uschlé květy a cibulky s listy dále zalévejte a hnojte.


Stvoly s odkvetlými květy odřežeme, ponecháme jen zelené listy , které posléze zežloutnou a zvadnou. Cibulnaté a hlíznaté rostliny – co s nimi po odkvětu. Ostříhat , nechat zatáhnout, nebo snad vyjmout ze země a znovu zasadit až bude vhodný čas? Cibule i přesto na zimu přikryjte chvojím, listím či jim udělejte jinou nastýlku. Narcissus hybrida - narcis (zahradní odrůdy).


Trsy by se měly dělit až po až letech, kdy se v červenci či srpnu vyjmou z. A někde odtud pochází samotné pojmenování narcisů , které bere v potaz. Květy narcisů se totiž nemají stříhat , ale vytrhávat z vysazené cibule. Aby zasychající listy nepůsobily na záhonu rušivě, kombinujeme narcisy s později rašícími trvalkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky