pondělí 23. dubna 2018

Kalendář postřiku

Kalendář ochrany révy vinné. Jednoduše přehled druhů ovoce v měsících a vhodných postřiků, řezu, přihnojení apod. Rady pro zahrádkáře - postřiky. Leden (1.) - únor (2.) - březen (3.) - duben (4.) - květen (5.) - červen (6.) - červenec (7.) . Tento pin a mnoho dalšího . Je nutné napadené plody ze stromu odstraňovat. Jako prevenci použijeme postřik na začátku kvetení a při dokvétání stromů.


Sbírat musíme i spadaná napadaná . U jádrovin omezíme tímto postřikem výskyt nektriové korové nekrózy a strupovitosti. Thiram Granuflo, Rovral Aquaflo, Mythos SC, Melody Combi 6WG. Postřik by měl směřovat především na hrozny!


Hnědé padlí angreštové. Býka nebo u vlnovníků či svilušek při postavení Měsíce před Rakem. Více ke konstelacím viz kap. První postřik bychom měli stihnout již v předjarním období. Pokud celoročně chráníme stromy a keře postřiky , je možné ten předjarní vynechat.


Není proti němu jiná ochrana než preventivní postřik krátce před květem a poté ihned po odkvětu. Před aplikací postřiku prohlédněte rostlinu a . Ochrana proti této chorobě je založena na důsledném preventivním postřiku stromů fungicidy v době nalévání pupenů, nejpozději v období . U takových odrůd je potřeba postřiků výrazně nižší a možná v ročníků bude zdravotní stav slušný i bez ošetření. Máte-li na zahradě či vinici některou z . Základem tohoto kombinovaného postřiku je olej – a to buď Ekol, nebo Biool, případně Rock Effect. Upozorňuji že jarní postřik olejovými přípravky má . Je možné, že na takových místech buď k postřikům sírou nedošlo, nebo nebyly zvládnuty technicky. Sirnaté fungicidy by v tomto období měly plnohodnotně proti.


V době maximálního rozkvětu jabloní je vhodné v této sérii postřiků z . Ještě než obrátíme kalendář v půli května a budeme mít za sebou všechny tři . Pokud nemrzne, provádíme postřik proti škůdcům. Nadále pokračujeme v postřiku proti škůdcům. Takzvané polní postřikové preparáty z kravince (preparát 500) a křemene (preparát 501) se.


Provádíme postřiky ovocných stromů a keřů proti nemocem a škůdcům. Zejména nezapomeneme na postřik broskvoní proti kaděřavosti a před květem angreštu . Seminář: Portál Farmáře, evidence hnojení, postřiků , zvířat. SOŠ a SOU Horky nad Jizerou mb.


Zahradnický kalendář , aneb na co bychom neměli zapomenout v dubnu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky