pondělí 30. dubna 2018

Kytky trvalky převislé do květináčů

Zdravá včelstva a dobré, vysoce cenné výnosy medu, jsou cílem každého včelaře. Nejdůležitějšími předpoklady pro to jsou: nabídka nektaru, medovice a pylu . Unikátní encyklopedické dílo VČELÍ PASTVA Václava Švamberka právě vyšlo. Tato kniha je určena . V poslední březnové dekádě rozkvétá několik dalších pro včelí pastvu.


Významně se na tom podílí i skutečnost, že pro ně není dostatek pastvy.

Pokud vytvoříte podmínky pro pastvu motýlů, včel a čmeláků, budete . Hledáte Zahrada pro včely - Tipy na rostliny pro různá stanoviště od Katrin Lugerbauer? Dnes objednáte, zítra vyzvednete… a můžete začít číst. Günter Pritsch v této knize představuje slovem i obrazem rostliny, které tvoří včelí pastvu. K tomu ještě přidává obsáhlý pohled na nepřetržitý „běžící pás“ . Zahrádka ožívá květy jarních cibulovin, stromů a keřů. Pamatujme na jarní pastvu včel , díky které včelstva zesílí a užitkové rostliny budou lépe plodit.


Je dobře, že včelám vytváříte dobré snůškové podmínky, ale není potřeba vypočítávat kolik včelstev vaše pozemky uživí.

Včely hledají pastvu. Popisy rostlin, kterých je o. Existují ovšem rostliny tzv. Toto směs obsahuje vybrané luční květiny zajímavé pro včely a další opylovače. Patří mezi rostliny, které rostou v lehčích a kyselých půdách, a proto při výsadbě přidáváme do výsadbové jamky rašelinu.


Soubor těchto rostlin tvoří během roku pastvu pro včely. Tím dojde ke zvýšení produkce medu. Možná trochu překvapivě především na našem venkově. Ohrožují je nejen pesticidy, ale také nedostatek přírodní pastvy. Koniklec velkokvětý-Pulsatilla grandis (Kamenný vrch, Brno).


Pro včelu medonosnou a další . Postupně mizí pastva nejen pro oko, ale také pro ty nejcennější tvory, bez kterých bychom brzy vyhynuli – pro včely a motýli. Ti milují řadu keřů, trvalek, skalniček i. Poskytuje včelám nektar i pyl, v ČR však netvoří rozsáhlejší porosty, proto je doplňkovou snůškou. Směs květin pro včely jednoletá kg.


V diplomové práci zdůrazňuji důležitost a význam včelí pastvy. První část práce seznamuje čtenáře. Pylové zrno, rousky, výživa včel , včelí pastva.

Z cibulovin to jsou narcisy, tulipány, první řebčíky, ladoňky, puškýnie, modřence. Med dávají včelám také brukvovité rostliny - tařice a fialy zimní, . Rostliny mají jako návnadu pro hmyz v květech připravený nektar, který vábí hmyz svou vůní, a přebytek pylu. Lákají hmyz do svých květů za účelem přenosu:.


Pečlivá příprava půdy a výsev jsou nejlepším . Letní pastva pro včely : Kde sbírají nektar a pyl v létě? Jarní záplava květů už je pryč, přesto píle včel neustává. Které medonosné rostliny jim poskytují potravu v.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky