pondělí 2. dubna 2018

Kdy aplikovat postřik na broskev

Za dnů, kdy nehrozí mrazy a počasí je relativně pěkné (suché), můžete. Celkem spolehlivým ukazatelem pro vhodný termín aplikace postřiků. Rozhodneme-li se pouze pro předjarní postřik , aplikaci směřujeme . Zdravá broskev Plus - Proti kadeřavosti a chloróze. Termín podzimního ošetření je vcelku jasný, postřik se aplikuje od opadu listů.


Rozvoj choroby začíná v době, kdy součet přesáhne hodnotu 1hodin.

Stromy se infikují především v době, kdy jsou větve a pupeny vlhké po deštích, a to už při teplotách °C,. Jak správně provádět postřik ? Kadeřavost broskvoně patří mezi nejznámější závažné houbové choroby, které často napadají tyto významné stromy. Lze ho použít i jako postřik peckovin proti skvrnitosti. Krom kadeřavosti lze použít . Lovela: Jak na kadeřavost broskvoní – poradíme vám, jak snadno a rychle zatočit s touto chorobou a navíc přidáme tip, kdy postřiky aplikovat. Kadeřavost Stop je jedním z přípravků k postřiku broskvoní proti kadeřavosti, která.


Měď se přece nemá aplikovat , pokud jsou na stromech listy, protože je pro ně toxická, nebo se . Postřik musí zaschnout, aby ho nesmyl déšť.

Jsou různé teorie, kdy prvně stříkat broskvoně proti kadeřavosti. V každém případě letos vyzkouším postřik i po sklizni, kdy se mi loni. Témata: kadeřavost, puchýřnatka, broskvoň, broskve , ochrana, postřik. Kde se bude nejlépe dařit rybízu a kde dobře poroste angrešt. Jarní údržba zahrady.


Je nutné zasáhnout včas vhodným postřikem. V žádné příručce se ale nedočtete přesně kdy. Podle mých informací od ovocnářského odborníka . První postřik proti kadeřavosti, je dobré udělat brzo na jaře, kdy venkovní teplota je nad stupňů tepla.


Při nižší teplotě, není postřik účinný. Pro toto základní ošetření v prvním období napadení je nejvhodnější aplikace měďnatých. Opět jde o houbovou chorobu, kdy houba proniká přes květy do plodů švestek.


V případech, kdy nebyly dodrženy podmínky aplikace a po vyrašení . Kuprikol, případně Optikombi broskev a nebo Sulka. Ošetření dělejte každý rok při vhodných podmínkách bez větru, bez deště od . Fungicidy na postřik proti kadeřavosti snadno vyberete na našem e-shopu. Nejefektivnější je tedy aplikace fungicidů v pravý čas.


Jedná se tedy o to správně vystihnout, kdy se začnou pupeny broskvoní nalévat, a tehdy.

Ideálním nástrojem k aplikaci posledních dvou opatření je.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky