středa 8. února 2017

Kdy a čím se stříká broskev proti kadeřavosti

Začíná se už v době, kdy se teploty začnou blížit stupňům Celsia. Stromy se infikují především v době, kdy jsou větve a pupeny vlhké po. Rozvoj choroby začíná v době, kdy součet hodin nad st. Tedy když váš známý v Plzni již stříkal , tak to neznamená, že vy v Ostravě musíte již také stříkat. V prvé řadě si ale musíte uvědomit, že první stříkání chemickými prostředky proti kadeřavosti je potřeba provést již v zimním období, kdy se klidové blastospory . Proti kadeřavosti nejlépe zabírají chemické fungicidy.


Jednou z nejvážnějších chorob broskvoně je kadeřavost broskvoně, jejímž původcem je. V žádné příručce se ale nedočtete přesně kdy. V této době se totiž houba přesunuje do šupin budoucích pupenů, kde přezimuje.


Jsou různé teorie, kdy prvně stříkat broskvoně proti kadeřavosti. S postřikem proti kadeřavosti přece jenom počkám, jak se pravá zima vydovádí. Projevuje se brzy na jaře krátce po vyrašení, kdy dochází k naprosté. Dříve se často říkalo stříkat proti kadeřavosti broskvoní na začátku rašení.


Ke vhodnému smáčedlu proto přidejte Sulku nebo Novozir MN 80. S takovou péčí vaši úrodu broskví skutečně nic neohrozí. Paní Týrová, na kadeřavost stříkat broskvoně v době květu je už opravdu pozdě. Ošetření proti kadeřavosti broskvoní patří k prvním činnostem,. Již při sedmi stupních nad nulou je houba aktivní, a čím jsou teploty vyšší,.


Jakmile předjarní teploty vystoupí nad sedm až deset stupňů, pokračujte ve stříkání broskvoní. Jen informace z pěstování broskví. Kuprikol, je na bázi mědi, postřikem nyní se poškodí listy. K prvnímu a základnímu ošetření se nejvíc hodí měďnaté fungicidy, které jsou velmi účinné a zároveň chrání dřevnaté části stromů proti napadení . Dalším a velmi praktickým ošetření je použití souprav postřiků proti kadeřavosti. V momentě, kdy zhnědnou, odpadnou samy od sebe a pod nimi už rostou tzv.


ZuzaM proti kadeřavosti stříkejte docela brzo z jara, jakmile vyletí první. Pokroucenych bylo jen par listku, sice uroda jen cca broskve , . Ted broskve stříkat nebudu, to je jasné :-) Když jsem dotaz psala, . Chtěl bych se zeptat, čím a kdy se stříká broskev proti kadeřavosti listu? Stříkáme v jarním období, tj.


V případě meruněk a broskví to až tolik neplatí, mají svá specifika a nároky. Kadeřavost je nepříjemná houbová choroba napadající broskve. U broskvoní je vhodné vybírat také s ohledem na odolnost proti kadeřavosti a proti nízkým teplotám. Proti chorobám stříkáme přípravky dostupnými na trhu. Přežívají až do nástupu jara, kdy jsou deštěm smývány do.


Nektarinka je vynikajícím ovocem s mnoha vlastnostmi broskví , ovšem bez otravných a. Kdy zasadit nektarinku? Neřežeme je v chladném období roku, kdy v nich ještě neproudí míza, která. Postřikový přípravek ve formě s vodou mísitelného koncentrátu k ochraně rostlin proti kadeřavosti broskvoně, hálčivci a vlnovníku révovému, postřik na . A to jsem stříkal v avizováném termínu dle modelu AMS SET - postřiky.


Právě v tomto období je nutné dosažení maximálních přírůstků - proto hodně dusíku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky