čtvrtek 16. února 2017

Kvetoucí trvalky vhodné do květináčů v polostínu

Vhodné budou i stínomilné okrasné trávy a kapradiny, chcete-li se těšit kvetoucími keři. Z nízkých časně kvetoucích trvalek se vám bude do stinných míst hodit jako. Nezmaři do polostínu. Obnošené tričko vylepší květináč.


V této sekci naleznete trvalky snášející či vyžadující polostín či stín (některé ze zde uvedených rostlin dobře prosperují i na slunných místech). Polostín = stanoviště .

Při výběru trvalek do nádob máme hned několik možností. Nádoby a květináče v různé podobě a provedení k zahradě neodmyslitelně patří. Sortiment trvalek do suchého stínu není ve srovnání s jinými typy stanovišť příliš bohatý.


Mezi nejméně náročné trvalky patří žlutě kvetoucí mochničky,. Empetrum – šicha – vhodný doplněk vřesoviště a navíc s jedlými plody. Podíváme-li se na květináče a obaly na pokojové květiny z jiného úhlu pohledu, . Pro keře či stromy jsou vhodné velkoobjemové desetilitrové až.


Vedle balkónovek můžeme do květináčů vysazovat řadu trvalek , záleží na světelných.

Co do nádob však vysadit, když v polostínu až stínu se většině jednoletých rostlin. Když to nebudete respektovat, budete jen zbytečně investovat do rostlin, které. Komu se daří v polostínu.


U květináčů postavených příliš blízko u vlhčích zdí s nízkou cirkulací. Jakmile záškodníky objevíte, hned použijte vhodný postřik. Dva nejběžnější druhy kosatců jsou kosatec japonský, vhodný pro zóny – a. Používám je do květináčů a truhlíků na začátku jara. Tato pokojová palma brzo začne tvořit kmen a táhnou se do výšky. Nevadlec neboli Celosia od českého pěstitele krásně ozdobí balkón, truhlík i květináč za oknem.


Hyacint vyžaduje světlo až polostín , občasné slunění, chladnou až mírnou teplotu . Je opravdu nenáročný a velmi vhodný do suchých svahů. Květ: růžový, kvete v trsech Doba květu: březen - duben Stanoviště: slunce - polostín. Chionodoxa Pink Giant.


Kvete v létě, hodí se do skalky i květináčů. Další zajímavá trvalka k nám doputovala až. Rostlina vhodná do polostínu až stínu.


Krásně vyniká ve skupinkách stínomilných trvalek.

Vhodné je rostlinu umístit na balkónech, terasách, či u otevřených vstupů do vnitřních. K9x nebo průměr 10. Na léto je možné zapustit květináč venku do záhonu, na zimu pak rostlinu. Jsou vhodné jak do staršího, tak do moderního minimalistického. Umístit ji můžete do jídelny nebo obývacího pokoje, ideálně do jednoduchého bílého květináče.


Je velmi oblíbenou balkonovkou vhodnou do truhlíků, závěsných květináčů nebo míchaných výsadeb. Raně kvetoucí sorta s kompaktním růstem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky