čtvrtek 9. února 2017

Kerickova rajčata sázení

Nejvíce těchto účinných látek obsahují zralé plody z rostlin vypěstovaných . Pěstování rajčat není vůbec náročné. Odrůdy rajčat , které se hodí na balkon. Je to zhruba čtyřicet centimetrů . Nevylamují se jim boční výhony.

Oporu většinou nepotřebují. Mají omezený (determinantní) růst - dorostou do . Tyčková, nebo keříčková rajčata ? Způsob pěstování záleží na typu rajčete a vhodném výběru odrůdy. Až zasadíte sazenice do země, nezapomeňte na jejich oporu.


Tu do země přidejte v době sázení , abyste později neporušili kořeny rostliny. Výsadba do volné půdy se provádí po přejití jarních mrazíků, nejčastěji ve druhé polovině května. Zda je odrůda typu keřík, nebo určená pro pěstování na opoře, tedy tyčková, je velmi důležitý údaj, který musí být na .

Balkónová a cherry rajčata. Jde asi o nejoblíbenější zeleninu, není proto divu, že kdo má šanci a prostor, pěstuje si je sám. Keříčková a převislí rajčata není nutné vyvazovat ani vyštipovat. Poprvé jsem si vypěstoval sazenice keříčkových cherry rajčat.


Je třeba dávát k těmto keříkům opěrnou tyč a je je třeba zaštipovat? Doplňuji: Děkuji panence, již . U keříčkových rajčat tvarujte rostlinu tak, aby bylo uvnitř keříčku dostatek světla. Rajčatům prospívá nakypřená půda, dobré je i přihrnutí zeminy . Rajčata keříčková se nejlépe hodí pro pěstování v nádobách. Třeba kultivar Vilma je oblíbenou keříčkovou odrůdou typu cherry – dorůstá zhruba . Budete-li pěstovat keříčková rajčata , měli byste mezi rostlinami dodržovat rozestupy minimálně . Do kategorie keříčkových rajčat patří červený klasický typ malého rajčete – cherry. Prodávají se i netradičnější odrůdy, jako je žluté rajče.


Malé keříčkové odrůdy do truhlíků, vysoké tyčkové do pytlů, květináčů nebo třeba i velkých nádob od barev. Záleží jen na vás, kolik místa ze . Nemám žádné zkušenosti s pěstováním keříčkových rajčat - Darinka F prosím poraďte. Darinka F– velmi raný hybrid s pevnými, téměř nepraskajícími plody.

Je určena pro přímý konzum. Karla – středně raná . Rajče keříčkové Tumbling Tom. Sběr: červenec - srpen. Naše cena ‎: ‎Kč (Nejsme plátci DPH) keříčková rajčata - Receptář prima nápadů internetová.


Pochutnejte si na tyčkových i keříčkových rajčatech. U dětí jsou oblíbené cherry, hruškové, melounové i datlové druhy. Zralé plody rajčat obsahují.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky