pátek 3. února 2017

Keříčkove fazole vegetační doba

Výsev keříčkových fazolí můžeme několikrát zopakovat a sklizeň si tak rozložit do delšího období. Závěrečný termín výsevu by neměl překročit . Středně pozdní odrůda ( vegetační doba 70–dnů) keříčkového typu, . Výjimkou jsou popínavé fazole , na jejich plné dozrání je třeba čekat několik dalších týdnů. Keříčkové fazole jsou na pěstování jednodušší, stačí vysít na záhon.


Fazol obecný keříčkový.

Navíc mají kratší vegetační dobu a přináší vyšší úrody. Lusky však dozrávají . Najdeme mezi nimi typy keříčkové i pnoucí, fazole na suchá zrna i na zelené. Středně raná odrůda ( vegetační doba - dnů) keříčkového typu, vysoká 30 . Po skončení vegetace se v půdě bude nacházet vyšší obsah této . To vše včetně habitu rostliny, délky vegetační doby i dalších . Vegetační doba je 1- 1dní od výsevu do sklizně. Keříčkové odrůdy patří mezi pěstovanější, mají kratší vegetační dobu,.


V srpnu je hlavní doba sklizně lahodných zelených lusků.

Vzhledem ke kratší vegetační době netrpí tak výrazně chorobami a škůdci. Zajímavá je i prodávaná směs barev keříčkových fazolů od firmy Semo, díky níž. Velmi raná pnoucí odrůda - vegetační doba je cca dní. FAZOL KEŘÍČKOVÝ - BORLOTTO LINGUA DI FUOCO NANO.


Rostliny jsou citlivé na pozdní jarní mrazíky. Hledáte fazole keříčkové ? Keříčková fazole typu Pintó, zralé lusky jsou slámově žluté , obsahují – semen,. Má rozvětvený růst, jednotlivé kultivary se liší velikostí, barvou oplodí a barvou semen. U raných odrůd je vegetační doba okolo dnů, u pozdních odrůd . Poloraná, velmi výnosná odrůda zajímavě zbarvené keříčkové fazole AMETHYST, určená na sběr celých lusků v mléčné zralosti.


Alkalickou reakci snášejí více keříčkové a tyčkové fazole , hrách, salát a cibule. BIO fazole Speedy - keříčková odrůda - Phassseolus vulgaris - bio semena. Bio fazole Speedy je oblíbená odrůda . Během krátké doby poskytnou velikou úrodu.


Tyčkové odrůdy mají delší vegetační dobu, proto sklízíme fazolky po delší dobu, než je. Diferencuje se v termínu a množství, zejména během vegetační doby. Státní knize odrůd zapsáno odrůd keříčkového fazolu.


Do Evropy byl fazol dovezen v 16.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky