úterý 7. února 2017

Kdy stříkat třešňe

Kde se vrtule v třešních bere? Samice tohoto nevítaného hmyzu z řádu dvoukřídlých se pomocí ostrého kladélka dostane pod slupku plodu a . Pokud nechceme zjistit, že třešně byly červivé, až v okamžiku, kdy otevřeme kompot, stačí plody namočit na 2–hodiny do osolené vodní lázně . Podle doby, kdy třešně zrají, mluvíme o osmi třešňových týdnech. Kdy přesně stříkat proti vrtuli třešňové a jaká se dá očekávat účinnost. Zatím mám 1ze 1červivých.


Tam přežívají do příštího jara, kdy se z nich líhnou dospělci, kteří pak. U třešní a višní působí červivost plodů larvy mouchy vrtule třešňové. Dobrou pomůckou je, že se může stříkat , když v dané lokalitě začíná kvést. V nepříznivých letech, především když je studené a deštivé jaro, může třešně a . Velký strom se špatně stříká. Dobrý den, jediné, co Vám mohu poradit je to, namočit třešně po sklizni do studené vody a. Pokud chceme stříkat i švestku, musíme počkat až na květen, kdy budeme stříkat proti pilatkám.


U některých ovocných stromů (meruňky, višně a třešně ) může napadat i květy, listy a. Kdy a čím stříkat ovocné stromy? Mám hlavně ovocné stromy: jabloně, hrušky, broskvoně, nektarinky. Jedná se o nejzávažnějšího a nejrozšířenějšího škůdce třešní.


Dále -angrešt, rybíz . Nejvíce napadány jsou plody . V menším rozsahu napadá broskvoně nebo třešně. Houba škodí již v období květu, kdy přes bliznu prorůstá do semeníků a ničí květy, . Doporučit můžeme fungicid Kuprikol 5 který aplikujeme ve chvíli, kdy se na. V tomto případě smícháme 1ml přípravku ve 2l vody a můžeme začít stříkat. Houba přezimuje ve formě plodniček (pseudoperithecií) ve spadaných listech, kde začátkem vegetace ve vřeckách dozrávají . Provádíme po ukončení řezu výchovného, kdy stromy prakticky došly do plné plodnosti. Broskvoně proti kadeřavosti stříkáme po opadu listí tj.


Třešeň - změny na listech už rozebírají maminky na webu eMimino. Po tomto postřiku následuje další postřik tzv. Prunus) aneb jak prodloužit životnost. Nejčastější houbová choroba zasahující, jak už název napovídá . Stříkáme před květem, po odkvětu a pokračujeli deštivo, pak stříkáme v.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky