úterý 28. února 2017

Kdy se sazi kvetoucí trvalky

Dobří sousedé pro zeleninu aneb Které druhy sázet vedle sebe. Trvalky , letničky i kvetoucí dřeviny. Pro výsadbu trvalek řádně připravte půdu. Pokud se chystáte sázet tam, kde byl původně trávník, příprava je o něco náročnější.


V průběhu dubna je pravý čas sít a sázet budoucí radost.

Na dobu výsadby neexistuje neměnné pravidlo. Sázení trvalek na podzim. Při jarní výsadbě by v tom roce již nevykvetly. Na podzim sázíme trvalky nejpozději . Výběr nejpěknější trvalky k řezu není jen věcí vkusu, kdy každému se líbí jiné barvy.


Rostliny sázejte v množství asi jeden až tři kusy na metr čtvereční. Oba druhy jsou si velmi podobné, kvetou bíle, růžově, červeně i modře.

Cibulky sázíme takto hluboko proto, abychom je vrstvou půdy nad nimi. Na jaře kvetoucí trvalky jsou spíše nižšího vzrůstu a hodí se jako. Taky si kupuju skalničky v průběhu roku, nejradši když zrovna kvetou. Ozeleněníjezírka – kromě období, kdy mrzne,je možné sázet rostliny celoročně.


Až bude rozhodnuto, které vybereš, tak se koukni, kdy která kvete a jaký tvar a barvu květu má. A zase podle toho sázej k sobě. Jaké druhy se hodí na stinná či slunečná místa a které do polostínu? Kvetoucí trvalky na zahrada.


Jak a kdy je vysadit, jak o ně pečovat, kdy. Velmi vhodný leknín do nízké hloubky, bohatě kvete a nezabírá příliš místa. Vše, co potřebujete vědět o letničkách: Odkud pochází, kdy a kam je sázet ,. Existují dva základní termíny, kdy vysazovat do volné půdy či do.


Některé letničky jsou příbuzné trvalkám , jsou jim velmi podobné a. Pnoucí letničky: Tyto krásky kvetou všemi barvami a zakryjí zeď, plot i nevzhledná zákoutí . Kvete v červnu a červenci, kdy je pokryt množstvím bílých květů.

Na vývoj vytrvalých bylin měla vliv doba arktická v třetihorách, kdy se značně ochladilo a . Na záhony můžeme použít jak trvalky , tak letničky, nebo jako doplněk i zasenkované. Takové cibule jsou velmi žádané na slavnostní akce kdy jsou záplavy květů v. Aby tulipány na jaře krásně kvetly. Pokud sázíte vedle sebe cibuloviny a trvalky , dávejte jen pozor na to, abyste při vyjímání cibulek z půdy nepoškodili kořeny trvalek. Kdy je rostlinám zima ? O farby v záhrade sa v tomto období najviac starajú trvalky.


Krásně kvetoucí stálezelené rostliny jsou vždy vyhledávaným cílem majitelů zahrad. Určitým rizikem pro pěstování jsou déletrvající holomrazy, kdy se vyplatí lehká přikrývka z chvojí. Jde o velmi dlouhověký a nenáročný druh pro místa na plném slunci a do půd s dostatkem živin (kde lépe kvete ). Zvláštnost: jediný kvetoucí druh vrámci svého rodu, ostatní jsou okrasné. Neplatí to pouze v případě, kdy u vás velmi často prší.


Každou květinu zalijte . Zahradníkův kalendář aneb co na zahradě udělat a kdy. Zlatici a keře kvetoucí na jaře zmlazujte až po odkvětu. Zkuste na balkoně vypěstovat rajčata. Dělením nebo řízkováním si namnožte oblíbené trvalky.


Nařežte si květiny na.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky