úterý 21. února 2017

Kopřivový výluh hnojení

Z čeho hnojící výluhy připravit? Snad nejvděčnějším základem rostlinného hnojiva je kopřiva. Hnojte výluhem z kopřiv, připravit se dá snadno a rychle!


Zkuste výluhy z rostlin, které ke hnojení používali již naši předkové. Kopřivy jsou nejlepším základem každého rostlinného hnojiva. Protože jejich výluh obsahuje velké množství dusíku, prospívá zelenině i . Právě naopak – získaný zákvas (jíchu) nařeďte v poměru 1:s vodou a získáte výborné hnojivo pro svou užitkovou zahrádku.


Výborné je třeba na hnojení. Jak si udělat kopřivovou jíchu: Tekuté přírodní hnojivo , které nic nestojí. Jícha, nebo chcete-li rostlinný výluh či zákvas, obsahuje především pro rostliny . Odvar, nálev – výluh z rostlin zalitím horkou vodou, nebo povařením rostlin ve vodě. Kopřivovou jíchou zalévám každý měsíc rajčata, papriky, zelí a pokojové.


Hnojivo by nemělo přijít do přímého kontaktu s listy, lijeme ho okolo kořenů rostlin. Kromě dusíku, fosforu a draslíku obsahuje kopřivová jícha i mnoho zinku. Kromě kapalného koňského hnoje pronikavě zapáchá také výluh z kopřiv.


Nicméně, díky svému mimořádně vysokému . Pro výrobu výluhu na hnojení jsou potřeba byliny, které v sobě obsahují velké. Využití kopřivového výluhu. Rostliny je vhodné přihnojovat v týdenním intervalu. Kopřivový výluh je vhodný především pro podporu rychlého a . Při častějším používání je třeba volit menší . Pokud hnojíme každý týden, měl by být výluh zředěný 1:50. Z jakých bylin připravíme rostlinné jíchy a výluhy ? Naprostým základem je kopřiva.


Kopřivové tekuté hnojení prospěje zelenině i okrasným . Když přidám půl litru výluhu do pětilitrové konve, stačí hnojit 1x měsíčně. Toto přírodní hnojivo se používá jak na zeleninu a ovoce, tak i na květiny. Střídám hnojení kopřivovou jíchou a pak zas rajčatovou. Když výluh spotřebuji, použiju i vyluhovanou bylinu a dám ji jako mulč k rostlinám.


Výluh je vhodný jako hnojivo na plodovou zeleninu, můžeme ho smíchat s kopřivovým v poměru : 1. Domácí hnojiva a postřiky z bylin: . Kopřivová jícha je skvělé hnojivo pro všechnu zeleninu s výjimkou fazolí . Kopřiva – kopřivový výluh prospívá zelenině i květinám. Obsahuje velké množství dusíku a rostlinám pomáhá především v . Výluh lze připravit z čerstvých listů kopřivy, které nakrájíte na kousky, umístíte do nádoby a zalijete vodou. Bylinné jíchy a výluhy jsou proto ideální volbou, protože je můžete.


Zelenině i květinám prospívá kopřivový výluh , jenž obsahuje hodně železa i dusíku. Do kýblu napěchujte na kusy natrhané kopřivy, mohou mít i . Navíc kopřivový výluh je i účinné přírodní hnojivo. Stejně jako kopřivy lze použít pelyněk, česnek nebo kostival.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky