pondělí 20. února 2017

Kdy odstrihnout odkvetle kosatce

Otázka: Dobrý den, některé velkokvěté kosatce mi odkvetly. Vím, že se po odkvětu mají odstřihnout květní stvoly. Ale váhám, jestli mám taky zkrátit listy nebo ne. Přichází čas, kdy se můžete pustit do rozmnožování a vysazování dvou stálic.


Odkvetlé květy odstřihujte, stejně tak případné vadnoucí listy. Kosatce a jejich stříhání. Kdy je uříznout do vázy? Vlhké a chladné prostředí vyžaduje i kosatec sibiřský ( Iris sibirica). Je nápadný až metrovými stvoly s modrými květy, . Odkvetlé lodyhy bychom měli ostříhat, aby tvořící se semena neoslabovala rostliny.


Rostliny prakticky nemají problémy s . Mám tato poupata odstřihnout , aby se nevysilovaly obě rostliny ? Opylené a odkvetlé květy na rostlině musí nejdříve v semenících vytvořit semena, která musí dozrát. Lodyhy se suchými semeníky lze přitom použít do suchých vazeb. Odkvetlé stvoly jsou jednak nevzhledné a záhony jsou pak i přístupnější.


V létě po odkvětu je pak nutné odstranit odkvetlé květy a semeníky. Stačí jen občas odstřihnout odkvetlé květy, čímž podpoříte další kvetení. Sibiřské kosatce vynikají zejména ve skupinách v přírodních partiích zahrady. V případech, kdy místní podmínky pro zahrádkářskou činnost umožňují. Pak nahusto položíme odkvetlé v přírodě nastříhané větvičky vřesu a pařeniště přikryjeme okny nebo jinak uzavřeme.


Sazeničky se dají odstřihnout a přesadit příští jaro. Je to přirozené, neboť od začátku léta, kdy vykvétá, až do podzimu nese nápadné. Starkl) třapatka nachová (Flos), kusů Zahrada při. Umístíme ho na slunné místo, odkvetlé listy seřizneme komule davidova, letní .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky