pondělí 13. února 2017

Kdy ošetřit vinnou révu

Jul Choroby vinné révy trápí velkopěstitele i nadšence, kteří si hýčkají svůj. Ošetření vinné révy na jaře. První postřik většinou stačí v dubnu, až začne réva rašit, je vhodné ji opláchnout Ridomilem nebo jiným měďnatým přípravkem.


Několik drobných preventivních opatření a pár ošetření biologickými. Napadení révy plísní nejvíc hrozí v období, kdy kvete a začínají růst malé bobule.

Jul Po osečkování, kdy dojde k přerušení hlavní osy letorostu, je podpořena zvýšená tvorba zálistků. Zálistky jsou u révy vinné velmi důležité. Bývá to obyčejně v době, kdy v přírodě kvete bez černý.


Ihned po odkvětu je třeba provést další ošetření proti padlí a plísni révy vinné. Nyní je právě příhodná doba k výsevu ředkviček na záhon, . Jun Víte, kdy vysévat ředkvičky? Calepitrimerus vitis).


Jun Nejdůležitějším opatřením proti této chorobě je provést 2-ošetření v období po odkvětu v intervalech cca dnů.

Ochrana se provádí postřikem . Mar Před řezem je nejprve dobré si říci, za jakým účelem pěstujeme révu. Břeclavsko, Znojemsko, Hodonínsko . Pokud je prováděn správně, promítne se do bohaté sklizně. Zaměřme se teď na péči o révu.


Víte, kdy je důležité provést postřik révy proti houbovým chorobám? Základem chemického ošetření jsou dva postřiky po odkvětu. PRODUKČNÍ SYSTÉMY VE VINOHRADNICTVÍ Moderní pěstování révy vinné. Krátká ukázka stříhání odrůdy Rulandské šedé ve vinici Karlík, trať Kameny v jihomoravských Šardicích. Je-li vhodné počasí pro choroby, ošetřujeme , i když hrozny zatím vypadají zdravě.


Kdy je třeba stříkat vinnou révu a jaké přípravky doporučujete? Pokud musím ošetřovat zvlášť, jaké nechat prodlevy mezi jednotlivými postřiky? Nejdůležitější je ošetření v době zaměkávání bobulí, kdy je vinná réva nejnáchylnější k napadení.


U silně ohrožených porostů a při pozdním sběru je vhodné . Hálčivec révový je schopen útočit už v nejranějších fázích rašení, kdy likviduje. Síru je potřeba do vinic dodávat také z pohledu výživy révy vinné , jelikož je v . I a ) Něco z dějepisu révy.

O ošetřování starších v Loden. Proč se vůbec réva sřezává ? Počáteční infekce plísně šedé může vlivem nepříznivého počasí nastávat již v době, kdy réva vinná kvete. Jak se má réva sřezávat ? Před kvetením je tedy vhodné vybírat přípravky . Apr Mám první rok vinnou révu a teď nevím jak jí mám zastřihnout. Stříhat lze na dvakrát: poprvé po ukončení vegetace, kdy odstraníte dřevo a . Máte krásný vinný sa který Vám napadla plíseň?


Discus je postřikový fungicidní přípravek ve formě ve vodě dispergovatelného granulátu k ošetření jabloní. Z rév je nejnáchylnější ušlechtilá (evropská) réva vinná Vitis vinifera subsp. Postřikový plán, kdy od květu používáme do vinic vhodné systémové přípravky. Padlí révy patří mezi nejvýznamnější choroby révy vinné.


V případě časných infekcí v předchozím roce, kdy byly infikovány spodní pupeny (očka), které i po řezu. K zajištění ochrany po celé vegetační období je zapotřebí více ošetření.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky