pondělí 20. února 2017

Kdy se přesazují palmy

Zalévat palmu hodně, nebo málo? Umístit ji na slunce,. Anebo palmy z pouštních oblastí se suchou půdou a minimem srážek. Vhodný je speciální, tzv. Platí pravidlo čím méně, tím lépe.


Jejich „Achillovou patou“ jsou velmi citlivé . V březnu a dubnu je ideální čas na přesazování pokojových rostlin. Speciální substráty se prodávají např. Dobrý den minulý rok jsem si přivezl semínka palmy z chorvatska a zasadil pěkně mi vyrostla kdy je mužu přesadit do většího květináče jaké je . S přesazováním to nepřeháníme, palmy je lépe nechat v klidu se vyvíjet a přesazovat až ve chvíli, kdy už v květináči mnoho substrátu nezbývá a palma se dere . Pokojové palmy patří mezi stále oblíbenější rostliny. Jenže často jim žloutnou listy, objevují se na nich hnědé skvrny, uhnívají jim kořeny. Rostliny přesazujeme , pokud kořeny vyčnívají z květináče.


Proto ve dnech kdy nemrzne, musíme tato zimoviště větrat, nehybný vzduch. Palmy špatně snáší časté přesazování. Palma má velmi citlivé kořeny a je obzvlášt citlivá na přesazení a oslabení kořenů. Důvodu pro přesazování je více, než ten, že se rostlina svým kořenovým balem už. Tato vlhkost je právě ta správná, kdy semena ani nepřesychají, ani nehnijí.


Pro rostliny ozdobné listem je určen substrát pro palmy a zelené rostliny. V okamžiku, kdy rostlina vyčerpá všechny živiny z půdy v květináči, . Při pořízení v měsících březen až srpen, doporučujeme palmy přesadit do. Zálivka by měla být zvlášť přes léto nebo přes období, kdy je denní teplota nad 25°C . Na uvedených obrázcích jsou datlové palmy (Phoenix dactylifera) . Existují zprávy, kdy tyto palmy přežily i teploty pod -20°C, ale na to. U starších rostlin stačí přesadit až v době, kdy začnou v nádobě přerůstat kořeny, může to být za pět a více let, jelikož starší rostliny přesazování špatně snáší.


Přesazování : Přesazujeme tehdy, kdy kořeny zaplní květináč. Zemina: směs listovky, drnovky a pařeništní země (1:1:2) nebo jednotná . Cykasy jsou po vzhledové stránce velmi přitažlivé rostliny, které mají exotický nádech a svojí stavbou připomínají palmy , protože jejich dlouhé . Hned na začátku jim proto poskytneme prostorný, vyšší květináč a přesadíme je až za několik let, kdy se . Palma datlovníku může krásně ozdobit váš interiér. Doporučuje se jedenkrát za rok přesadit mladou datlovou palmu do. Na přesazení použijte substrát pro palmy , trochu zahradní zeminy a na spodní vrstvu květináče přidejte trochu písku, aby se předešlo . Třeba na větší zálivku nebo na přesazení.


S prodlužujícím se dnem, kdy znatelně přibývá slunečního svitu,. Nejhůř na tom bývají palmy , kterým vlhké klima chybí asi nejvíce, a proto jim ho musíme alespoň trochu nahradit. Kdy kokosovou palmu přesazovat ? Nejvhodnější období .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky