úterý 7. února 2017

Libeček a msice

Jarová voda by je mohla zničit. Není potřeba toho jaru hodně. Výjimkou jsou mšice , které škodí během celé vegetace a některé bylinky přímo milují, např.


Přírodní postřiky na mšice jsou uvedeny ve webu. Dovolím si poskytnout jejich soupisku, protože nevím kterou rostlinu máte k dispozici k . Na zahrádce na okraji Ostravy jsou mšice snad úplně všude – na růžích, na slunečnících i na listech voňavého libečku. Pokud se okolo rostlin začnou rojit mravenci, pečlivě prohlédněte listy. Mravenci totiž mšice vyhledávají kvůli medovici, kterou mšice vypouštějí z . Využít se dají nejen listy, ale i semena. Vůbec nejúčinnější jsou kořeny.


Výrazná vůně libečku připomíná polévkové koření, k jehož přípravě se . Mšice nás dokážou pěkně potrápit. Chcete vědět, co na ně platí? Máme pro vás několik tipů.


Neutrácejte za chemické postřiky z obchodů. Libeček nepotřebuje žádné přihnojování. Sklízíme hlavně aromatické listy, nať, ale i semena a dokonce i kořen postupně od května, po celé léto . Proti mšicím a molici skleníkové, obaleči hrachovému a padlí angreštovému lze . Významnou roli má atraktivnost druhů a odrůd pro mšice. Matně vidím mšice , a. Rozpoznat napadení rostlin mšicemi lze podle zkroucených a povadlých listů, které ztrácejí barvu. Postupně se na nich rozšiřuje také černý mazlavý povlak.


Hostitelské plodiny: libeček lékařský, mrkev obecná setá, pastinák setý pravý,. Postřik na mšice , mandelinky atd. Aplikujte v době výskytu škůdců, např.


PŘÍRODNÍ POSTŘIK NA MŠICE. Internetový obchod - zahradnická prodejna Zbraslav, se soustředí na odvětví zahradnictví, kde najdete produkty pro práci na zahradě. Zahradní nářadí, truhlíky.


U mšic jde všechno rychle. Letos jsem si vybral tuhle základní sortu: pažitku, libeček , tymián, petržel, bazalku, bazalku trpasličí a majoránku. Na zahradě nejvíce škodí plíseň okurková a ze škůdců jsou to hlavně mšice a. Taky líbeček chytá nějakou nemoc,listy se začínají kroutit a na listech a . Například máta totiž odpuzuje mravence, aksamitník mšice a libeček zase podporuje růst okolních druhů. Péče jako na zahradě. Zvyšuje odolnost rostlin vůči požírajícímu hmyzu jako jsou například mšice.


V červnu přelétají na kopr, mrkev, petržel, fenykl, libeček ap. Nejúčinnější je aplikace . Nenápadný libeček posílí vaše klouby, plíce a ochrání vás před ledvinovými kameny. Kvete od července až do srpna. Hlavní využití má zejména v kuchyni. Přidává se do polévek, omáček neb do salátů.


Svou vůní i chutí libeček připomíná polévkové koření Maggi. Na vegetačních vrcholech saje mšice maková (Aphis fabae).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky